Vali Yılmaz, Günümüzde kadınların hukuki haklarını aldığını ancak katılım noktasındaki sorunların yerini koruduğunu vurgulayarak"Bu yüzden dünya kadınlarına ve onların sorunlarına eğilme fırsatı yakaladığımız bu günde yapabildiklerimiz kadar yapamadıklarımızı da konuşmalıyız. Bunu yaparken yereldeki başarılı kadınları öne çıkarmalı ve onların emsal olarak ortaya konmasını ve atıl durumdaki kadın enerjisini ortaya çıkarmalıyız" diye konuştu.
Düzce Milletvekili Fevai Arslan
Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında toplumlarında gelişmişlik düzeyinin kadınların özgürlüğü, yaşam standartlarının düzeyi, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçüldüğünü ifade ederek “Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce Şehit Analarının içinde olduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı İsmail Bayram
Sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanımında ‘8 Mart’ tarihinin önemini vurgulayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ‘ Dünya Kadınlar Günü, eşitlik ve gelişim konusunda kadın haklarına dikkat çekmede bir mücadelenin simgesidir’ dedi.
İGM Başkanı Muzaffer Bülbül
İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ise il genel meclisi olarak gündelik hayatta kadın haklarını geliştirilmesi adına mücadele verdiklerini söyledi.
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında kadına yönelik şiddeti kınayarak Belediyeler yasadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmediğinden sığınma evleri yetersizdir. En önemli ise Kadının şiddet gördükten sonra korunmasının yeterli olmayıp şiddete uğramadan önce daha sağlıklı bir toplumun oluşturulması için de öncelikle erkeğin eğitilmesi şarttır. Şiddetin normal bir biçim olarak algılanmasının mutlaka engellenmesi gerekmektedir. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, daha özgür, daha mutlu ve daha güvenli yarınlara ulaşmak temennisi ile kutluyorum." dedi.
DSP Düzce Merkez İlçe Başkanı Gülay İnan
DSP Düzce Merkez İlçe Başkanı Gülay İnan ise, “Kadın sorunları içinde en önemlisi, kadına yönelik şiddettir.” diyerek Ülkemizde kadınların neredeyse yarısı şiddete maruz kalmaktadır. Şiddet, özellikle de kadına şiddet, insanlık suçudur ve affedilemez.Demokratik Sol Parti iktidarında, şiddete ‘dur’ diyen bir hükümet, maddi manevi, yasal düzenlemelerle, zihniyet değişiminin sağlandığı ve aile ile beraber kadının korunduğu bir Türkiye hedeflenmektedir.” diye konuştu.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan Kadınlar Günü mesajında “Kamuoyunu aydınlatmak gibi önemli bir görevi yerine getirmek için gecesini gündüzüne katarak görev yapan Gazeteci ve kurumunuzda çalışan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılarımla esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.