Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit düşerken 5 terörist de öldürüldü.

8 Şehit
Bu sabaha karşı sisli havadan faydalanıp, Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 6 asker, 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi.

5 Terörist öldürüldü
Çıkan çatışmada 5 PKK'lı teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

Komşuya şehit ateşi düştü
Şehit askerlerden birinin Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesi Karapınar Beldesi’nden 28 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Kurak olduğu öğrenildi. Kurak’ın Karapınar merkezdeki ailesine acı haberi Kaymakam Serkan Keçeli ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Kurak’ın bekar olduğu öğrenildi.

Şehitlerimizin isimleri:
Uzman Çavuş Gökhan KURAK
P.söz.er Sercan KARA
P.söz.er Ömer KÜÇÜK
P.söz.er Emre KARAASLAN
P.söz.er Erhan KARACA
P.söz.er Tayfun KAVUN
(Korucu) Osman YEŞİL
(Korucu) Aladdin TEKİN