Doktor yetersizliği ile gündeme gelen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Bir çok poliklinikte yetersiz doktor sayısından dolayı vatandaşlar sıra bulamaz oldu. Özellikle çok sayıda hastanın başvurduğu Kadın Doğum Polikliniği’nde  yaşanan doktor yetersizliği vatandaşları isyan ettirdi. Kadın doğum uzmanı olarak 2 doktorun bulunması ve diğer doktorların seminere gitmesi, gelen hastaların sıra alamamasına neden oldu.

“10 kişiye sıra veriliyor”
80 kişiden 10 kişiye sıra verildiğini ve sıra alamadığını söyleyen Ramazan Güney “ Sabah erkenden geldim ve sıra alamıyorum. Randevu alarak geldim ama doktorla görüşemedim. Sabah erkenden gelmeme rağmen sıra almak için 80 kişi vardı ama sadece 10 kişiye sıra verildi. Kadın doğum uzmanı iki doktor var diğerleri seminere gitmiş. Şuana kadar Atatürk Devlet Hastanesi’nde eşimi doktora çıkaramadım. Köyden gelenler, uzaktan gelenler var. Hep çile çekiyoruz. Sağlık hizmeti için bizden vergi kesiliyor ama hizmet alamıyoruz. Mesela geçen hafta bir ablamız sezaryen doğum yapmış. Şuanda kendisi Araştırma Hastanesi’nde yatıyor. Enfeksiyon kapmış durumda. Üç günlük çocuğunu emziremiyor. Başka illerde böyle olmuyor da neden Düzce’miz de böyle oluyor anlamıyorum” diye konuştu.  


Vatandaşlar yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini ve hastanedeki doktor sayısının arttırılmasını talep etti.


162 hastaya muayene sırası verildi

Öte yandan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi, kadın doğum polikliniklerine 22 Ekim Salı günü toplam 162 hastaya muayene sırası verildiği bildirdi. Devlet hastanesinde 4 kadın doğum uzmanı olduğunu ancak 2’sinin mecburi eğitime katıldığını bildiren yetkililer, 2 uzman hekimin hastaları muayene ettiğini bildirdi.