Bu yaz sonuna tamamlanacak projeler bitmek üzere

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye meclis toplantısının ardından haber ekibimize özel açıklamalarda bulundu. Keleş, yapımı süren, biten ve hayata geçirilecek projelerle ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

İlk olarak geçmişi 21 yıla dayanan Kültür Merkezi için konuşan Keleş, şunları söyledi: “Düzce Belediyesi’nin yaklaşık 1 buçuk 2 yıldır hazırlamış olduğu projelerin bu yaz açılacak olanların son aşamalarına geldik diyebilirim. Bunların başında yıllardır bitirilememiş Kültür Merkezi vardı. Geçen bayram sözünü vermiştik. Bu bayram söz verdiğimiz gibi bayramlaşmayı orada yapacağız”.

Otogar çilesi bitmiş olacak”


Düzce için en önemli mesele olan termanal konusuna da açıklık getiren Keleş şu ifadelerde bulundu: “Otogar bitirildi. Şu an da oradaki dükkanların ihaleleri de yapıldı. Gelecekte Düzce’deki tüm şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı otogara taşınacak. Ve artık otogar çilesi bitmiş olacak. Otogar bittiğinde şehir içindeki trafik karmaşası da bir nebze azalmış olacak”.

“Hepsi süreç alıcı şeyler”

Başkan Keleş’in aylardır hizmete giremeyen terminal konusunda da açıklamaları oldu. Keleş, ihale süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

Keleş’in ifadeleri ise şöyle; “Otogar bitti yapım işi yok şu an da. Taşıma konusu da tabii ki oradaki dükkan sahiplerinin kimler olacağını belirleme işi bir süreç. İhalelerimizi yaptık. Oradaki dükkanları önce ihale ettik. Yazıhanelerin sahipleri belli oldu. Onlar şimdi yerleşmek için ön hazırlıklarını yapıyor. Arkasından orada restoran ve kafeterya var, çay salonu ve tuvaleti var. Yani oraya hizmet edecek birimler var bunların sahipleri için de şimdi ihale yapılıyor. Bunların hepsi süreç alıcı şeyler. Şu an açılmaya hazır hadi götürelim herkesi oraya ama bu az önce saydığım şeyleri yapmadan açarsak mağduriyet yaşanır. Tahmin ediyorum 1 ay içerisinde hepsi bitmiş olur”

Otogarın bağlantı yolları yapım aşamasında!

Keleş ayrıca otogarın yapımının devam ettiğini ve şu an bağlantı yollarının yapım aşamasında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Otogarın önündeki bağlantı yolunun yapımı çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu anda sanat yapıları gerçekleştiriliyor. O da bitirildiğinde inşallah otoban bağlantısı da sağlanmış olacak ve Düzce otogarı bölgedeki otogarlar içerisinde en aktif çalışan otogarlardan biri olacak”. Başkan, organize sanayi bölgelerinin de aynı çıkışa bağlanacağını ve şehir içinde ciddi sıkıntıya sebep olan yüksek tonajlı tır ve kamyonların otobana direkt çıkmasıyla birlikte şehir içi trafiğinin rahatlayacağını kaydetti.

Düzce Lisesi parkı bu hafta açılıyor

Düzce’de park sayısının artırması konusunda ciddi bir çaba sarf ettiklerini ve bu doğrultuda yapımı bitmek üzere olan bir park olan Düzce Lisesi Parkı’nın bu hafta açılacağını ve bayrama hazır olacağını belirtti. Keleş ayrıca AVM arkasındaki alanın da parka katılacağını belirterek; “AVM arkasındaki alan da bu parka katılmak suretiyle biraz daha büyüyecek. Parkın arkasında kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar başladığında ve bitirildiğinde o alan dereden E5 karayoluna kadar bir rekreasyon alanına dönüştürülmüş olacak.” diye kaydetti. Başkan, bakanlık kararıyla şehir içindeki askeri alanların dışarıya taşınmasıyla birlikte parkın bir kat daha büyüyeceğini sözlerine ekledi.

80 milyonluk cazibe merkezi


Melen Su Park 1 Projesi’nin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve şu an dolgu aşamasında olduğunu park da ayrıca bir de boğaz köprüsü niteliğinde bir köprünün de projesinin hazırlandığını bildiren Keleş Melen Su Park 2 Projesi’nin son durumu ile ilgili şunları söyledi: “Proje çalışmaları bitirildi. Yapım ve ihale çalışmasıyla ilgili şartnameleri hazırlıyoruz. Tahmin ediyorum kasım ayı gibi oranın ihalesini de yapmış oluruz. Çok fazla süre vermek istemiyoruz”.

Keleş ayrıca Melen Su Park 2 projesiyle ilgili; “İstanbul’daki Vialand ve Ankara’daki Ankapark gibi çok büyük bir parkı buraya kazandırıyoruz. 80 milyonun üzerinde bir yatırımla muhteşem bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Keleş ayrıca son olarak, devam eden ve yapımı bitmek üzerinde olan projelerden olan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerinin yılbaşından sonra açılacağını ve Yimpaş AVM’nin de kapalı pazaryerine dönüştürülmesi konusundaki projelerinin de bittiğinisöyleyen Başka Keleş, ayrıca yakın zamanda ihalelerinin yapılacağını ve Aziziye mahallesindeki pazaryerinin de oraya taşınacağını bildirdi.

Haber: Ö. YILMAZ