Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından başlatılan "Geç Değil Genç” kampanyası kampsamında düzenlenen koordinasyon toplantısı Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ev sahipliğinde Hızel Otel’de gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve çok sayıda genç davetli katıldı. Düzce Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Seda Satılmış'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Habitat İçin Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır kürsüye çıktı. Hazır, Dünyanın ve Türkiye’nin daha güzel olması için gençlere yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 73 milyon 700 bin nüfusun yarısının 29 yaş altı olduğunu belirterek “Bu kadar kıymetli bir kaynağa sahibiz, ama bu kaynağı iyi değerlendirebiliyormuyuz? İşte burda gençlere büyük görev düşüyor. Gençlerin bir araya gelip güç birliği yapması gerekiyor." dedi.

Daha sonra Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak siyasete atıldığı yılları anlattı. Konuşmaların ardından öğle yemeğine geçildi ve öğleden sonraki bölümde Gençlerin siyasete aktif katılımı konusunda bir panel düzenlendi.

Haber, Ş. ÇAKIR