Öncü TV internet sitesinde “Düzce’nin en önemli sorununu nedir?” başlıklı anket sona erdi. 5 gün boyunca 823 kişinin katıldığı ankette kentsel gelişim ve çevre kirliliği, eğitim, trafik, asayiş, imar, işsizlik ve sağlık şıklarının hemen hemen hepsi önemli sorun olarak görüldü. Ancak sıralanan 7 şıktan en çok oyu sırasıyla kentsel gelişim ve çevre kirliliği, eğitim ve trafik aldı.

 

HALKINDA GÜNDEMİ AYNI!


Ankete katılanların yüzde 29'u kentsel gelişim ve çevre kirliliğinin Düzce’nin en önemli sorunu olduğu görüşünde hem fikir oldu. Halkın da en önemli sorun olarak Düzce’nin uzun süredir gündeminde olan ve belediyeyi çalıştay yapmaya iten “kentsel gelişim” ve “çevre kirliliği” konusunu belirlemesi idarecilerin bu yönde daha etkili bir çalışma yapması gerektiğini ortaya koydu.

Düzce’nin şehir kimliğini bulmak düğmeye bastığı bugünlerde özellikle binalardaki dış cephe uyumsuzluğu, tabela kirliliği, yetersiz alt yapı ve yollar gibi modern bir şehir için olmazsa olmaz konuların Düzce’nin düzgün gelişmi için önemli olduğu bir kez daha görüldü.


EĞİTİM CİDDİ SORUN


Depremin ardından eğitimde özellikle fiziki yapılar konusunda aldığı yaraları aradan geçen 14 yılda yeni yeni saran Düzce’de eğitim de önemli bir sorun çıktı.

Gerek eğitim sendikalarının gerekse muhalefetin sık sık eleştirdiği prefabrik okullar ve sınavlarda aldığı başarılarla son sıralarda yer alan Düzce’de ankete katılanların yüzde 23’ü de eğitim konusunu önemli sorun olarak göstermesi bu konunun daha ciddi masaya yatırılması gerektiği gösterdi.


DÜZCENİN DEĞİŞMEYEN SORUNU: TRAFİK


Düzce’nin içinden çıkılmaz trafik sorunu da ankette ilk üçte yer aldı. Kural tanımaz yayalar ve sürücüleri, labirenti andıran sokak ve caddeleri ve park problemleri halkın en çok rahatsız olduğu sorunların ilk üçü arasına trafiğinde girmesine neden oldu.


Kentsel Gelişim ve çevre kirliliği, eğitim ve trafik sorunlarını yüzde 11,6 ile asayiş, yüzde 8,2 ile imar takip etti. Ankette en az oyu ise yüzde 4,6 ile işsizlik, 3,9 ile sağlık ve yüzde 2,4 ile hiçbiri şıkları aldı.

HABER: S. KAŞKIR