Uzun süredir gündemde olan ancak finansman sağlanamaması nedeniyle hayata geçirilemeyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası için artık somut adımlar atılmaya başlandı.
Binanın satılması için düğmeye basan ve komisyon kurulması kararı alan TSO yönetimi şimdi önümüzdeki günlerde düzenlenecek ihaleyle yeni binayı yapabileceği bir rakamla mevcut binayı satmayı umuyor.

Komisyon ihale için çalışıyor

İskan sorununun çözülmesiyle birlikte harekete geçen TSO meclisi, geçtiğimzi ay yaptığı toplantıda mevcut binanın satılarak elde edilecek gelir ile yeni binanın yapılması kararlaştırmıştı. Hastane Caddesi üzeri Yimpaş yanında bulunan yaklaşık 5 dönümlük araziye geçtiğimiz yıl yarışma düzenleyerek projesini belirledikleri binayı yapmak isteyen TSO yönetimi, daha fazla gecikme istemiyor. Meclis toplantısında kurulan Nusret Özsoy, Metin Büyük, Mehmet Danışmaz, Uğur Acar ve Bedri Sütlü'den oluşan 5 kişilik bir komisyon satış rakamlarını ve ihale şartnamesini belirlemek için şu günlerde yoğun bir çalışma yürütürken ihalenin önümüzdeki günlerde kapalı zarf usulüyle yapılması planlanıyor. Yeni projenin yaklaşık maliyetinin 8.5 milyon TL olduğu öğrenilirken mevcut binanın yeni binayı yapabilecek bir rakama satılması bekleniyor. İhaleye verilen tekliflerin istenilen rakama ulaşmaması halinde TSO yönetiminin, ihaleyi iptal ederek binayı satmaktan vazgeçme yönünde karar alabileceği bilgisine ulaşılırken şimdi kısa süre sonra düzenlenecek ihaleden çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Haber; C. ÜSTÜNER