Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 89. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de coşku ve gururla kutlanmaya başlandı.

Cumhuriyet bayramı için Düzce sokakları gelin gibi süslendi. Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri şehrin dört bir yanını Türk Bayrakları ile donattı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı kutlama etkinlikleri, bugün Anıt Park’ta çelenk sunumu ile başladı. Anıtpark’taki törene Vali Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı İsmail Bayram, kurum müdürleri, sivil ve siyasi toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Belediye Başkanı İsmail Bayram tek tek çelenk sundu.
Çelenk koyma töreni 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.
Anıtpark’taki törenin ardından Düzce Şehir Mezarlığı yanında bulunan şehitlik ziyaret edildi.
Kutlama Programı
Düzce Valiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı programa göre; Vali Adnan Yılmaz yarın saat 09.30'da makamında tebrikleri kabul edecek. 
Saat 10.00'da Anıtpark Meydanı'nda düzenlenecek tören ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Vali Adnan Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının sonrası okunacak şiirler ve halk oyunu gösterilerinin ardından tören geçişi ile buradaki program sona erecek.

Cumhuriyet Haftası etkinlikler kapsamında ise yarın saat 16.00'da belediye binası önünde halk konseri düzenlenecek ve halk oyunları gösterileri sunulacak. Yarın saat 11.00'da ise İl Halk Kütüphanesi'nde “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sergi açılacak.

Haber; S. KAŞKIR