Vali Ali İhsan Su, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü coşku ve sevinçle kutluyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ülkemiz her alanda çok önemli gelişmeler kaydetmiştir. Cumhuriyetle birlikte huzur ve barış ortamı içerisinde insan haklarından sanayileşmeye, kültürden eğitime, sağlıktan ulaşım ve iletişime, tarımdan alt yapı ve üst yapı hizmetlerine her alanda çok önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm bu çalışmaların ve gelişmelerin daha ileri seviyeye çıkarılması için birlik ve beraberlik içerisinde artan bir azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla Başta Cumhuriyetin kurulmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor selam ve sevgilerimi sunuyorum.”


91. yıldönümü şerefle kutluyoruz


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in “Birlik ve beraberliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugünde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü şerefle kutluyoruz." sözleri ile başladığı mesajı şöyle: "Türkiye, Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayretleriyle Milli Mücadelesi'ni Cumhuriyetle taçlandırarak büyük devlet olmayı sürdürmekle kalmamış, toplumsal ve ekonomik gelişmeler alanında büyük başarılara imza atan, hızla gelişen ve kalkınan bir ülke olmuştur. Cumhuriyetimizin 91. yılında olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da çok daha güçlü bir Türkiye'nin, eşit, özgür, refah içinde, geleceğe umutla bakan vatandaşları olarak yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü şerefle kutluyoruz. Ülkemizin ve Düzce’nin büyüyen ve gelişen çizgisinin verdiği umutla Düzceli hemşehrilerimin ve yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, şehid ve gazilerimizi, İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”


Yeniden dirilişin adı


Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise mesajında cumhuriyetin, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu söyledi. 91 yıl önce bağımsızlığını kazanmak için büyük savaşlardan harap vaziyette çıkan Türkiye'nin, bugün güçlü ekonomik yapısı, insan haklarına dayalı demokratik yönetimi ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla, saygın ve güçlü bir ülke haline geldiğini vurgulayan Korkmaz, tarihinin ve coğrafyasının kendisine yüklediği misyonu dikkate alan ve çağın dinamiklerini doğru okuyan ülkemiz, dünyadaki gelişmelere yön veren bir aktör konumuna yükseldiğini belirtti. Korkmaz mesajını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılım gerçekleştirmiştir. Bu vesileyle tüm Düzceli hemşehrilerimin ve onların şahsında aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.



Sonsuza Dek Yaşatmak Hepimizin Sorumluluğu


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise mesajında “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'imizin 91. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Bu milletin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Hedefimiz bugün 91. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına yükseltmek, çok daha müreffeh bir hale getirmektir. İnanıyoruz ki içinde bulunduğumuz bu gururu cumhuriyetimizin 91. yılında olduğu gibi çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da yaşayacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet ve Devrimlerden Asla Vazgeçmeyeceğiz

CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman ise mesajında “Bundan 91 yıl önce Anadolu da yedi düvelin çullanışına karşı tüm Dünya ya parmak ısırtacak bir direniş ve diriliş yaşanmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yorgun, bezgin ve yılgın Anadolu insanını ayağa kaldırarak eskimişliklerin üzerine yepyeni bir sayfa açmış ve Türkiye Cumhuriyetini inşa etmişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli insanlık tarihinde akıl ve bilim devrimi olarak nitelendirilen çağdaşlaşmaya dayanmaktadır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ün Cumhuriyeti tanımlarken vurguladığı gibi :
“Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet bicimi demektir. Demokrasi ilkesinin en modern, en mantıklı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Cumhuriyet yüksek ahlak değerlerine ve niteliklerine dayanan bir yönetimdir. Cumhuriyet erdemdir. Cumhuriyet yönetimi erdemli ve namuslu insanlar yetiştirir. Ulusal istenç, kararlılık ve bilincin seçkin eseri olan değerli Türkiye Cumhuriyeti , her anlamda büyük Türk ulusunun öz ve değerli malıdır. Değerli çocuklarının elinde sürekli yükselecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır.” sözleriyle altını çizmiş ayrıca “Cumhuriyet ; düşünce, bilim, teknik ve beden yönünden güçlü, yüksek karakterli koruyucular ister” uyarısıyla her türlü aymazlıklara, oyunlara karşı uyanık olunmasını öğütlemiştir.
Yüce Atamızın iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun bize emanet ettiği Cumhuriyetten ve devrimlerden asla vazgeçmeyeceğiz, bu değerleri korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.


Minnet Ve Şükranla Anıyoruz


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan ise “91 yıl önce Milletimizin bağımsız yaşama azmini ve kendi kendini yönetme isteğini tüm dünyaya haykırdığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun. 29 Ekim 1923 tarihinde, halkına seçme ve seçilme hakkı tanıyan, bireylerine yönetime katılma ve söz sahibi olabilme yetkisini veren Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kahraman Türk milletinin azim ve kararlılığı sayesinde Kurtuluş Savaşıyla verilen mücadele, esaretten bağımsızlığa uzanan emsali görülmemiş bir başarı öyküsü olmuştur. Yoklukla, sömürüyle, tehditle kuşatılmış milletimiz; yedi düvele karşı cesaretle, kanla, canla ve inançla mücadele ederek mahkûmiyet zincirlerini kırmıştır. Çarığın potine, süngünün silaha, kağnının trene nasıl direnebileceğinin destanlaşan tarifini tüm dünya halklarına duyurarak, sömürü altındaki toplumlara umut ışığı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 91. kuruluş yıldönümünü tekrar kutlar, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım.


Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutlarız


Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nün 29 Ekim kutlama mesajı ise şu şekilde: “Yönetim şekli olmasının yanında tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Türk milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir. Bölgesinde ve dünyada güçlü, demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti; dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplum refahını ve huzurunu en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir. Bu gayeye ulaşılmasında vatandaş olarak her birimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Kurtuluş Savaşımızın ve bağımsızlığımızın büyük lideri, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anar, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutlarız.”


Bu Günlere Kolay Gelinmedi


Bir diğer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı da Genç MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Serkan Verep'den geldi.


Verep mesajında: “Kurtuluş Savaşı sonrasında, 29 Ekim 1923 tarihinde, kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz 91 yaşındadır. Yüzbinlerce şehit verilerek yakılan bu bağımsızlık ateşini koruyacak ve yaşatacak olanda bizleriz. Elbette bu günlere kolay gelinmedi. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Birliğimizi-dirliğimizi, sevgimizi-saadetimizi her zaman koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Cumhuriyetimizin kuruluşun yıldönümünde, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, daha nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni ederim, sevgi ve saygılar sunarım.” Dile getirdi.

 

HABER:S.KAŞKIR