Bu zamana kadar bitirileceği konusunda yıllarca birçok açıklama yapılan ve bir türlü bitirilemeyen Akçakoca – Melenağzı Yolu’nda mutlu sona yaklaşıldı. Bu zamana kadar sürücülerin büyük sıkıntı yaşadığı, araçlarda ciddi hasarlara yol açan yol, 1994 yılında başlandı ve 3 gün sonra açılıyor.

Özelikle Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin büyük uğraşlar verdiği ve yapımı için oluşan sorunlarla uğraştığı bilinirken yoldaki çalışmalar da ara vermeden devam ediyor. Yol üzerinde yapılmayan az bir yer kaldığı da dikkatlerden kaçmıyor.

“Vatandaşlarımız ve misafirlerimiz yeni yolu kullanacaklar”

Konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımız Başkan Cüneyt Yemenici, şöyle konuştu:

”Her sektörde ve büyük hacimli işlerde zaman zaman sıkıntılar yaşanabildiğine dikkat çekerek, planlama gereği şantiyeden bir ekibin başka bölgeye kaydırılmasıyla bazı kesimlerde yolun yapımının bırakıldığı kanaatine varıldı. Biz yaptığımız görüşmelerde yolun bayramdan önce açılacağını belirtmiş, Karayolları bölge müdürümüz de aynı minvalde açıklamada bulunmuştu. Dediğimiz gibi Edilli plajı ve milli takımlar kampına kadar açık olan yol önümüzdeki haftanın ilk günlerinde tam olarak hizmete girecek. Vatandaşlarımız ve misafirlerimiz yeni yolu kullanacaklar.”

Haber: M. AYDIN