Vali Adnan Yılmaz Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98’inci yıldönümü
dolayısyla yayımladığı mesajında Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadelenin tarihe sığmayacak kadar büyük olduğunu vurgulayarak “Bizler şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Türk milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi ve bağımsızlık direnişi

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihimizde milat kabul edilen dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin kutlandığı 98’inci yıldönümünde bugün hala dünyada barış ve ülkelerin toprak bütünlüğüne tehdit gündemdeki yerini aldığına dikkat çeken Bayram,” Atatürk’ün tarihe geçen ‘ yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Çanakkale Zaferinin yıldönümünde buna ne kadar ihtiyacımız olduğunu, emperyalizmin önüne geçebilecek en önemli gücün de demokrasi olduğunu bir kez daha hatırlatırız.”dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise aziz Türk Milletinin Çanakkale’den aldığı ilhamla şehitlerin mirasına sahip çıkacağını ifade etti.

Kaşıkoğlu mesajında “ Vatanı, milleti için şehit olmuş, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek asker ve polis şehitlerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi her zaman minnet ve şükranla anmaya devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül de yayınladığı mesajında Türk Milletinin tarihine altın harflerle yazılmış Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde vatanı için canını feda eden tüm şehitleri saygı ve şükranla andıklarını belirtti.

Haber: S. KAŞKIR