Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğinin tescillendiği gün olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel günü çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.yıldönümü Düzce genelinde bir dizi etkinlik programlarıyla kutlanıyor.



Kutlama programları Düzce’de sabah saat 09.00’da Anıtpark Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, Türk Bayrağının göndere çekilmesiyle tamamlandı.



Anıtpak’ta düzenlenen törene, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Okan Acar, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, askeri erken ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.





Kutlamalar, daha sonra Kalıcı Konutlar Kapalı Spor Salonunda farklı okullardan öğrencilerin etkinlikleri ve protokolün katılımıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler programda şiirler okudu ve gösteriler sundu. Program Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



“Çocuklarımıza sevgi ve güvenimizi göstermektedir”
Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclis´inin açılması ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği bu günü, Mustafa Kemal Atatürk Milli egemenliğin en kıymetli mirasçıları olan Türk Çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenimizi göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Konuşmanın ardından program, etkinliğe katılan Düzce’deki okulların öğrencilerinin hazırladığı şiir okuma ve folklor gösteriyle son buldu.




 






23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler öğleden sonra Anıtpark Meydanı’nda sergilenen çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterimi ile sona erdi.

Haber: Ö.YILMAZ