2012 yılı 2. dönem Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Ramazan Şahin başkanlığında yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde bu tür toplantıların önemli olduğunu vurgularken Düzce’nin de içinde bulunduğu 20 ilde uygulanacak yeni bir projenin müjdesini verdi.
2 milyon Euro’luk proje
Şahin, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’daki toplantımızda Düzce’miz 20 ilin yer alığı bir projenin içine dâhil edildi. Bu proje yaklaşık 2 milyon Euro’luk. 20 ilin Avrupa birliği bürolarında personellerin eğitilmesi ve kapasitelerinin arttırılması yönelik bir proje. Yabancı bir proje koordinatörü önderliğinde profesyonel bir ekip vilayetleri dolaşarak bizlerin eksiklerimiz gidereke daha profesyonel hale gelmemiz için yardımcı olacaklar.”dedi.
Proje Hazırlayın
Proje hazırlamada Düzce’nin yeterli düzeyde olmadığını belirten Şahin, kurum müdürlerine proje hazırlayın talimatı verdi.

Şahin, “Bizim Düzce olarak bir kapasitemiz var. Çok kötü değiliz. Proje hazırlıyoruz ama yeterli düzeyde değil. İl müdürlerimiz ve kaymakamlarımız bürolarımızı takip etsinler, şuanda açık çağrılar var. En azından birkaç proje hazırlayalım.” Şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR