AB üyelik sürecine ilişkin ilginin ve katılımın yerelde de sürdürülebilirliğinin sağlanması amacını taşıyan Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması projesi kapsamında toplantı düzenlendi. İçişleri Bakanlığının 26 Ocak 2010 tarihli Genelgesi ile çalışmalarına başlanan proje kapsamında 81 ilin tamamında İl AB Daimi Temas Noktası olarak çalışacak bir Vali Yardımcısı görevlendirildi. Proje kapsamında görevlendirilen Düzce Vali yardımcısı Muammer Aksoy başkanlığında düzenlenen toplantıda Aksoy, AB sürecinin neden uzun sürdüğüyle ilgili bilgiler verirken, Avrupa Birliğine neden girilmek istendiğini açıkladı.
Aksoy, “Hepiniz Avrupa sürecindeki konumumuzu, durumumuzu biliyorsunuz öncelerden başladı ve hala devam etmekte olan bir süreç. Bu süreçte temel bir hedefimiz var, Avrupa ile birleşmek bir bütün olabilmek falan bir yana bundan farklı daha öte bir şey. Bütün alanlarda daha yüksek standart yakalamak bunu hepiniz biliyorsunuz. Onun için süreç epey uzun sürüyor, sadece devletlerin bir araya gelmesi değil toplumların bir araya gelmesi birbirine yaklaşmasını sağlamak. Bugün itibari ile baktığımızda somutta bir şey olmaya bilir ama özünde daha ileri demokrasi sağlanmıştır ve her günde gelişmektedir. Daha gelişmiş ekonomi elde edilmiştir, her alanda çağdaş kurumlara doğru daha büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Kabul edelim ki toplumumuz daha refah içerisindedir.” Dedi.
Vali Yardımcısı Muammer Aksoy’un konuşmasının ardından Esra Altun, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın Valiliklere yolladığı yazıyı okudu.
Programın son bölümünde , Avrupa Birliği Proje Sorumlusu Ahu Timurkaynak Projenin amacı ve neler sağlayacağıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Haber: H. İŞCAN