Kent planlaması vurgusu

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Gençlik Meclisi Toplantısı'nda Düzce'nin mimarı açıdan ruhsuz bir şehir olduğunu vurgulamış ve Düzce'nin bu durumdan kurtulması gerektiğini dile getirmişti. Korkmaz'ın Düzce'nin mimarisine ilişkin eleştirilerine yanıt Mimarlar Odası'nda geldi.
Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Mustafa Turgut Kavruk, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın açıklamalarını basından büyük bir üzüntüyle okuduklarını belirterek, “1999 depremlerinden sonra her anlamda yeni bir yapılanma süreci içine giren Düzce’mizin bugün geldiği yeri irdelediğimizde Milletvekilimizin serzenişte bulunduğu konuların bir kent planlaması sorunu olduğu görülecektir. Bilindiği üzere meslektaşlarımız onanmış kent planı üzerinde oluşan parseller de yapı tasarlamaktadırlar. Yeşil alan, sosyal donatı alanları, yollar vb. bahsedilen sorunlar ve “ruhsuz şehir“ tanımlaması bütününde; kent planlaması ile ilgili bir konudur.” ifadelerini kullandı.

TOKİ hatırlatması

“Elbette Düzce’miz ve Düzce’mizde yaşayan insanlarımız her şeyin en iyisine layıktır.” diyen Kavruk, “Mevcut şartlar altında mimar arkadaşlarımızın ortaya koyduğu çalışmalar var olan kent planının sınırları içinde oluşan bir sonuçtur. Bu bağlamda Sayın İbrahim Korkmaz'ın “abidik gubidik” tanımlamasını son derece yakışıksız bulduğumuzu ifade etmek isteriz. Eğer Düzce’mizin yapılaşmasında tekdüzelik ve ruhsuzluk tartışılacak ise buna ilk olarak TOKİ konutlarından başlamak gerektiğini hatırlatmak isteriz.” dedi.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın değindiği problemlerin birçok farklı disiplini, kurumu, sivil toplum örgütlerini ilgilendirmekte olduğunu vurgulayan Kavruk, “Mimarlık mesleği bu disiplinlerden sadece biridir. Bu bağlamda Mimarlar Odası olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.” diye konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER