Cemaat yanlısı olduğu iddia edilen öğrenci yurdunda Ak Parti aleyhine siyasi baskı yapıldığı iddiaları gün boyunca etkilerini sürdürdü. Gece yaşanan olayların akabinde öğle saatlerinde yurt yetkilileri suç duyurusunda bulunurken, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da basının karşısına geçerek yaşananları anlattı. Yurttan atılan 3 öğrenciyi dün bir otelde ağırladıklarını ifade eden Kaşıkoğlu, bu sabah 3 öğrencinin yanı sıra 7 öğrenciyi Kredi ve Yurtlar Kurumu'na misafir öğrenci olarak yerleştirdikleri bilgisini verdi.

 

Uzun zamandır cemaate yakın birimlerden hükümete oy verilmemesi yönünde bir çalışma yapıldığı yönünde çok fazla duyum aldıklarını dile getiren Kaşıkoğlu, “Dün gece ete kemiğe bürünmüş şeklini görmek üzüntü verici” ifadelerini kullandı.

 

 

“YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIRMIŞ”


Yaşanan olayların ardından cemaate yakın bazı basın yayın organlarının yurda gelerek olayı çarpıtmak amaçlı baskı yaptıklarını iddia eden Kaşıkoğlu, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış” benzetmesinde bulunarak gerçekleri ört pas etme çabasında olduklarını söyledi ve “ Abiler bu kez suçüstü yakalandı” yorumunu yaptı.

 

VALİLİĞE ÇAĞRI YAPTI


Öğrencilerin barındığı her yerin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olduğuna dikkat çeken Kaşıkoğlu, bu konuda Valilik'e de çağrıda bulunarak gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


Kaşıkoğlu, Başbakan ve hükümete karşı suç teşkil eden her türlü eylemler için tüm girişimleri başlattıklarını sözlerine eklerken, yurt öğrencileri ve ailelerini olumsuz propagandalara meyil vermedikleri için tebrik etti.

 

 

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR


“Mızrak artık çuvala sığmıyor” diyen Kaşıkoğlu, paralel yapı olarak adlandırılan örgütün düğümünün Düzce’den çözülmeye başlanacağını savundu.


Kaşıkoğlu, “Bunun ne din ne ahlakla alakası olmayan ve din olgusunu maddiyata döken cemaatin Türkiye’ye hiçbir yararı olmayacağı görüşündeyim. Bu tarz baskılara maruz kalan bütün insanlarımız çağrıda bulunuyorum. Devletimizin tüm imkânları vardır. Düne kadar burs adı altında aldıkları yardımlar kesildiğinden o yurtlar içler acısı durumdalar.” diye konuştu.

 

BASKIN İDDİALARINA YALANLAMA

 

Kaşıkoğlu son olarak yurda baskın yaparak girildiği iddialarını da yalanladı.

 

 

Kaşıkoğlu, “ bu husus doğru değil. Ellerinde görüntü olduğu söyleniyor. Tabi bunlarda son günlerde sıklıkla duyduğumuz montaj ve şantaj unsuru haline getirilmemişse… Bizim arkadaşlarımız öğrenciler tarafından davet edilmiş ve lobide ağırlanmıştır.” dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır