Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın gündeme bomba gibi düşen suçlamalarla dolu sert açıklamaları, kamuoyunda büyük yankı bulurken, Acar’ın açıklamaları ile ilgili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

 

Acar’ın mensubu olduğu partiye yönelik açıklamaları, Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinde bir anda en çok konuşulan konu olurken, verilecek cevabın mahiyeti konusunda da görüş birliğine varılamadığı da ifade ediliyor.

 

Ancak, Ne Acar’ın Terra Projesi ile ilçesine gelen ödeneklerde kendilerine sorulmadan ihale yapılması nedeniyle belediyesinin zarara uğratıldığına yönelik sözlerine muhatap olan Düzce Belediyesi, ne de sanayi tesisi kurmak için yer talep eden kişilerin isteklerini yerine getirmek için imar değişikliği konusunda baskı yapıldığı konusundaki eleştiriye muhatap olan parti teşkilatı,  henüz iddialar konusunda görüşlerini açıklamadı. 

 

Bu arada Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın telefonuna ulaşmak da mümkün olmazken, başkanın bir iş gezisi için İstanbul’a gittiği öğrenildi.

 

Aylardır partisi ile arasında sıkıntılar olduğu bilinen Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar’ın açıklamaları ile ilgili haberlere yazılan yorumların büyük bölümü destek mesajları içerirken, bazı yorumcuların da Acar’ı eleştirmesi dikkat çekti.

 

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, yaşadığı sıkıntıları iki ay önce yapılan İl Danışma Kurulu’nda açıkça gündeme getirdiğini, istifayı bile göze alarak eleştirilerini açıkça söylediğini belirtmiş, Milletvekili Celal Erbay ve Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan başta olmak üzere partinin ileri gelenlerinin istifa etmemesi için kendisini ikna etmek amacıyla,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürme sözü verdiklerini ifade etmişti.

 

Acar, 20 gün içinde görüşmenin ayarlanacağının söylenmesine rağmen iki aydır kendisine verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek partisine sitem etmişti.