Genelkurmay başkanlığı resmi internet sitesinden yürekleri yalan haberi duyurdu. Duyuruya göre Zeytin Dalı Harekatı’nda  12 askerimiz şehit oldu, 11’i de yaralandı. Harekatta bin 266 terörist de öldürüldü.
 
Afrin
’deki Raco ve Cinderes bölgeleri civarındaki çatışmalar devam ederken bölgeye takviye kuvvet olarak giden ATAK adlı helikopterin düşmesi sonucu helikopterdeki Pilot Kurmay Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) şehit oldu. 

Genelkurmay bu duyurunun ardından yaptığı ikinci duyuruda bir acı haber daha verdi. Genelkurmay’ın ikinci açıklamasında Afrin’deki operasyonlarda 3 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı, çıkan çatışmalarda 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Üçüncü bildiride harekatta 2 askerin daha şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı, 11 teröristin ise etkisiz hale getirildiği açıklandı. Gece yapılan dördüncü açıklamada da 4 askerin şehit, 2 askerin yaralı olduğu duyuruldu. 

Bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda; Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu. 

TSK'dan gün içinde yapılan açıklamada bir kahraman askerimizin daha şehit oldu belirtildi. Şehit olan 12 askerin 9'unun aynı birlikten olduğu ortaya çıktı
 
Şehit düşen askerlerden 9’unun Tatvan 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yaptığı ortaya çıktı. Şehit askerler Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, uzman çavuşlar Oğuz Can Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Serdar Ege, Hüseyin Şahin, Koray Karaca ve Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 208 komando, 25 Ocak günü ailelerinin de katıldığı törenle bölgeye uğurlanmıştı.

Şehitlerin memleketlerine acı haberler ulaştı. Enes Sarıaslan’ın Hatay’daki ailesinin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. 

Mehmet İlker Karaman’ın İzmir’de yaşayan babası Uğur Salim Karaman ile annesi Habibe Karaman’a şehadet haberi verildi. Şehidin eşi Duygu Karaman’ın Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. 

Burak Akalın’ın acı haberi de Samsun’da yaşayan ailesine ulaştı. Hüseyin Şahin’in şehit haberi de Samsun’un Havza ilçesini yasa boğdu.

Şehit olan Uzman Çavuş Halis Koca (28) ise hem yetim hem öksüzdü. Babası Hidayet ve annesi İmran Koca rahatsızlıkları nedeniyle çok önceden yaşamlarını yitirmişlerdi.  
 
TSK Afrin'deki harekatla ilgili açıklama yaptı. Terör örgütlerine yönelik düzenlenen son operasyonlarda 86 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından bu yana öldürülen terörist sayısının bin 266 olduğu bildir
ildi.

Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut - Kırıkkale


Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman - Ankara

1027 rakımlı tepede şehit olan 9 askerimiz:
Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş - Mersin Anamur



Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın - Samsun


Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin- Samsun


Piyade Uzman Çavuş Halis Koca - Adana


Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan - Gaziantep


Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz - Hatay


Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege - Eskişehir


Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca - İstanbul


Piyade Uzman Çavuş Hamza Karacaoğlu - Giresun


Haber: A. SARI