Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından hayata geçirilen ve üniversite-şehir bütünleşmesine önemli katkı sağlayan Açık Kampüs uygulaması ile halkın üniversitesini daha yakından tanıması ve şehir-üniversite birlikteliği konularında takdir edilen bir sosyal sorumluluk faaliyeti sergileniyor.



Bu etkinlik ile halkla gönül köprüleri kuran Düzce Üniversitesi, Kasım ayı 18. Açık Kampüs’te Düzce’nin Yığılca ilçesinde eğitim gören kız öğrencileri ağırladı. İlk olarak Orman Fakültesi’ni ziyaret eden konuk öğrenciler, burada Doldurulmuş Hayvan Müzesi, bitki örneklerinin yer aldığı Orman Fakültesi Herbaryumu ve derslik alanlarını gezerek Fakülte hakkında bilgi sahibi oldu.



Daha sonra Cumhuriyet Konferans Salonu’nu ziyaret eden öğrenciler, Düzce Üniversitesi’nin birçok etkinliğinin gerçekleştirildiği bu alan hakkında Üniversite yetkililerinden bilgi aldı. Düzce Üniversitesi spor alanlarıyla ziyaretlerine devam eden öğrenciler; Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu gibi modern spor tesislerini inceleyerek Düzce Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu geniş sosyal imkanları yerinde gördü.



Son olarak Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni ziyaret eden konuk öğrenciler, Fakülte bünyesindeki bölümler, yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgilendirildi. Mühendislik Fakültesi’ndeki laboratuvarları da inceleyen öğrenciler, Düzce Üniversitesi’nin kurumsal radyosu Radyo Düet’te Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile buluştu.



Rektör Çakar, konuk öğretmen ve öğrencilere, “Açık Kampüs Diploması” takdim etti. Bu temsili diploma ile Fahri Düzce Üniversitesi Gönüllüsü olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi’ni daha yakından tanımak adına kendilerine bu fırsatı sağlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkürlerini iletti.