İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı bugün İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Dursun Çakır başkanlığında yapıldı. Toplantı Meclis Başkanı Dursun Çakır’ın açılış konuşmasının ardından yapılan yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetlerinin okunması ile başladı. Karar özetlerinin okunmasının ardından meclisin üç farklı konuya ilişkin talebi ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan İhtisas Komisyonları’ndan gelen raporların okunması bölümünde eğitim yatırımları ile ilgili önemli bilgiler verildi.  

Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun ihalesi yapıldı
Buna göre; Kültür Mahallesi’nde bulunan ve 1999 depremlerinde ağır hasar görmesi sonucu yerine prefabrik bina yapılan Namık Kemal İlköğretim Okulu yeni binasına kavuşuyor. Yıllardır prefabrik binada eğitim-öğretim hayatına devam eden Namık Kemal İlköğretim Okulu için eski Kız Meslek Lisesi’nin atıl vaziyette bulunan ve otopark olarak kullanılan arsasına 32 derslikli yeni bir okul yapılacak.
 
Yapılması planlanan okullar şöyle
İl Genel Meclis üyesi Mümtaz Faik Genç tarafından il genelinde yapılması planlanan okullar hakkında ödeme olup olmadığına ilişkin Eğitim, kültür ve sosyal hizmetler komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi.

“İlimiz genelinde yapılması planlanan okulların ödeneklerinin olup olmadığı konusu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında araştırma yapılarak şu tespitler yapılmıştır. Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme ve araştırma neticesinde ilimiz genelinde yapılması planlanan okullar, Akçakoca Horoz Anaokulu 5 derslik, Akçakoca İmam Hatip Lisesi 16 derslik, Hidayet Türkseven Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu 12 derslik, TOBB Atatürk İlköğretim Okulu,  Merkez Anadolu Lisesi 24 derslikli, Mesleki ve Teknik Lise 24 derslik-6 konferans salonu, Kaynaşlı İmam Hatip Lisesi 12 derslik, Spor Lisesi ve Spor Salonu, Anadolu Lisesi Gümüşpınar okulu 32 derslikli okulun dosyası ihaleye gönderilmiş, Namık Kemal İlkokulu 32 derslik 20 Temmuz 2017 tarihinde ihalesi gerçekleşmiştir.”

Genç ayrıca, proje çalışması yapılan çeşitli okullar hakkında da bilgi vermesinin ardından meclise sunulan rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Kayıt dışı istihdamın önüne geçiliyor!
İl Genel Meclis Üyesi Mümtaz Faik Genç ayrıca, Avrupa Birliği Komisyonu’na verilen önergelerden biri olan ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Kayda Değer İstihdam projeleri kapsamında evde çalışan ve kayıt dışı çalışan kadınlara yönelik çeşitli mesleki eğitimlerin verilmesinin ardından 142 kadın kursiyere sertifikasının verildiğini ve kayda değer istihdam projesinin tamamlanarak istenilen hedefe ulaşıldığını belirtti.

Haber: Ö. YILMAZ