Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi veren kanun tasarısıyla ilgili tartışmalar sürerken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan açıklama geldi.

Bekir Bozdağ, ''Bunun laikliğe aykırı bir yönü kesinlikle söz konusu değildir” diyerek şöyle konuştu:

“Yasalarımız zaten buna engeldir. İnsanları müftülüklerde resmi nikah kıymaya zorlamamaktadır, yani bir alternatif ilave etmektedir."

YETKİ MÜFTÜLÜKTE
Bozdağ şöyle devam etti: “Yasadaki hüküm çok açık ‘il ve ilçe müftülüklerine bu verilir’ diyor. Verilecek yer il ve ilçe müftülükleridir. Aynı hüküm nüfus müdürlüklerine de verilir diyor. Onun yönetmelikle ileride bir değişiklik yapılabilme şeyi var mı?.. Onu sormak lazım. Yani şu anda belediye başkanı veya evlendirme memuru veya diğer evlendirmeye yetkili ve görevli kişiler hangi usule uyarak bu nikahı kıyıyorlarsa, hangi şartları arıyorlarsa aynı usule uyarak, aynı şartları arayarak müftülükler de kıyacaktır. Kaldı ki müftüler devlet memurudur.”

“CAMİDE NİKAH KIYILAMAZ”
Bozdağ, 'Camilerde nikah kıyılacak mı?' sorusuna ise şu şekilde açıklık getirdi:

Bekir Bozdağ, “Vatandaşların tercihine bırakmaktadır, isteyen nikahını istediği yerde kıydırabilecektir. Bazıları, ‘Camilerde nikah kıyılacak’ falan diyor. Evlendirme yönetmeliği var. Orada mabetlerde nikah kıyılamayacağına dair çok açık kural, hüküm var. Yani bu işler şeffaf olacak, kurallı olacak, açık olacak.” ifadelerini paylaştı.