112 acil servise gelen çağrıların en kısa sürede cevaplandırılabilmesi amacıyla çağrıların tek merkezde toplanması için harekete geçildi. Vali Vasip Şahin döneminde il afet acil durum müdürlüğünün girişimleri ile Düzce’ye bir acil çağrı merkezi yapılması için başvuruda bulunulmuştu. Avam projesi hazır olan ve aynı projenin uygulamaya konulacağı 6 milyon TL’lik yatırım en kısa sürede ihaleye çıkarılacak.Acil telefonlarının tek merkezden yönetileceği binanın içinde il afet acil durum müdürlüğü de hizmet verecek.

Kalıcı konutlar 9. Bölge kavşağı ile yeni kent polis karakolu arasında bulunan araziye yapılacak merkez ortak komuta merkezi olarak görev yapacak.

Vali Adnan Yılmaz geçtiğimiz hafta katıldığı Manşet Programında, acil komuta merkezinin biran önce yapılması gerektiğini söyleyerek, en kısa sürede çağrı merkezinin ihale edileceğini belirtmişti.

Olası bir afet veya acil durumda, afet veya acil durumun etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik etkin ve seri bir yönetim ile koordineyi sağlamak, normal yaşama dönüşü kolaylaştırmak ve hızlandırmak üzere yapılması amaçlanan merkez ile,