Milyonlarca Filistinliyi topraklarından eden İsrail zulmüne bir  tepki de Erbakan Vakfı Düzce İl Başkanlığı'ndan geldi.  Mescid-i Aksa'da meydana gelen silahlı saldırıda İsrail polisinin silahından çıkan kurşunlarla 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından Mescid-i Aksa kapatıldı ve Mescid-i Aksa’da namaz kılmak isteyen Filistinliler, İsrail polisi tarafından darp edildi ve Cuma Namazı  sokaklarda kılındı.

Cuma namazı öncesi vakıf binasında bir araya gelen Erbakan Vakfı Düzce İl Başkanlığı üyeleri, İsrail'in Kudüs'ü işgal ettiği 1967 yılından beri ilk defa Mescid-i Aksa'da Cuma namazının kılınmayışına tepkisini sert sözlerle dile getirdi. Erbakan Vakfı Düzce Şube Başkanı Nezir Merttürk, devlet adamlarının açıklamalar yaparak Birleşmiş Milletleri göreve davet etmesini istedi.
" Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde. Son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin en şiddetlisinin yaşandığı aziz şehir. Osmanlı idaresinde Adaletin, önce ingilizlerin sonra Siyonist İsrail’in işgali altında zulmün hüküm sürdüğü kadim kent. Her sabah yeni bir cinayetle uyanan, her gününü ızdırap içinde geçiren, Siyonist işgalin pençesindeki Mirac’ın merkezi. Siyonist zulüm bu sefer Mescid-i Aksa’nın içerisinde gösterdi kendisini. Tam 3 fidan, 3 gencecik insan bu mübarek mabedin içinde kurşunların hedefi oldu. Daha önce binlerce kardeşlerinin hedef olduğu gibi. Gözlerini, kalplerini, ruhlarını kan bürümüş Siyonist İsrail askerleri tarafından onlarca kurşun sıkıldı bedenlerine ve sonra Siyonist İsrail, Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattı. 50 yıl sonra bir kez daha Cuma namazının kılınmasını yasakladı. Haydi bir kez daha feryat edelim hep beraber, bir kez daha haykıralım Kahrolsun İsrail! diye, bir kez daha lanet okuyalım dünya Siyonizm'ine Devlet adamlarımız açıklamalar yapıp Birleşmiş Milletleri göreve çağırsınlar, kınasınlar yapılanları televizyon ekranlarından. Bütün bu yaptıklarımız Siyonist İsrail’i durdurmayacak, işgalin sona ermesi için yeterli olmayacak, Aksa’yı ve onun aziz bekçileri Filistinli mazlum kardeşlerimizi kurtarmayacaktır. "

Türkiye bu konuda derhal harekete geçmesini isteyen Nezir Merttürk, Kudüs'ün ve Mescid-ı Aksanın sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davası olduğunu söyledi. Merttürk şöyle devam etti:

" İslam İşbirliği Teşkilatı ve D- 8 Birliği çatısı altında ortak bir hareket planı ortaya koymalıdır. İsrail işgalini sona erdirecek. Gazze ablukasını ortadan kaldıracak, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, pansuman tedbirlerle soruna çare bulanamadığı. İsrail barbarlığının önüne geçilemediği, işgalin sonlandırılamadığı cinayetlerin önlenemediği gerçeği göz önüne alınarak oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, Mavi Marmara katliamından sonra İsrail'le vardan uzlaşmanın İsrail adına hiç bir anlam ifade etmediği gerçeği unutulmayarak oluşturulmalıdır. Bu eylem planı, İsrail’in konuşmaktan anlamadığı, ancak güçten ve yaptırımdan anlayacağı bilinerek oluşturulmalıdır. Bizler Erbakan Vakfı mensubu Milli Görüşçüler olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı vazgeçilemez canımız olarak görüyoruz. Siyonist İsrail'in barbarlıklarına kimse dur diyemeyecekse, bizler bir gün mutlaka bu vazifeyi yerine getireceğiz. Ey İsrail ! 'Bir gün akıttığın mazlumların kanınca boğulacaksın' sözünü dilimizle değil, kalbimizle haykırıyoruz."

Haber:G.TEMEL