Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ), dün saat 10.36’da Türkiye genelinde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili olarak öncelikle ‘arızanın’ giderilmesi için kolları sıvadı. İlk hedef enerjinin yeniden verilmesini sağlamak oldu.
Bu süre zarfında ilk açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu, ‘terör saldırısı, sabotaj’ dahil her türlü ihtimalin üzerinde durulduğunu söyledi.
TÜM İHTİMALLER MASAYA YATIRILDI
Başkent Ankara’daki TEİAŞ Yük Tevzi Merkezi’nde, bu sabah saatlerinden itibaren ilgili tüm bürokrat ve uzmanların katılımıyla geniş bir toplantı yapıldı. Toplantıda santrallerin devreden çıkıp çıkmadığı, sabotaj ihtimali, operasyon hatası olup olmadığı da dahil olmak üzere akla gelebilecek tüm sorulara yanıt arandı.
“ANLIK SANİYELİK TÜM BİLGİLER KAYIT ALTINDA”
Yük alıp vermeye ilişkin anlık-saniyelik tüm bilgiler kayıt altına alındığından, uzmanlar bu kayıtlar üzerinden sorunun nedenini bulmaya çalışırken; Bakanlık yetkilileri, henüz kesintinin nedenine ilişkin kamuoyuna net bir bilgi vermenin mümkün olmadığını, sorunun tespitine ilişkin incelemelerin devam ettiğini bildirdiler.KAYNAK: HÜRRİYET