Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi düzenleme ve genişletme çalışmaları sürüyor. Her geçen gün artan hasta yoğunluğu nedeniyle yapılan çalışmalar hakkında Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hamid Özmen Öncü Haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Çalışmaları yılbaşında bitirmeyi planladıklarını söyleyen Özmen, yeni yapılacak Acil Servis’in yanına Çocuk Acil Servisi için fiziki bir bina yapacakları bilgisini verdi.




“Yeşil alanı biraz daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz”

Yeni yapılacak Acil servisinde hafif hastaların bulunduğu yeşil alanı genişleteceklerini söyleyen Özmen şöyle konuştu: “Acil servisimizdeki yeşil alandaki yetersizlikten ötürü yeni bir inşaat çalışması başlandı. Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuda ödenek talep ettik ve bakanlık tarafından ödenek gönderildi. İhalesi yapıldı. Bu proje ile ilgili yetişkin acil servisimiz 174 metrekare, açık alan 276 metrekare olarak büyümektedir. İleride hastane ihtiyaçları için kullanılacak 93 metrekare kapalı alanda hazır. Sarı alandaki hastalarımızın bakılması gereken yükü azaltıp, yeşil alan olan daha hafif hastaların bulunduğu alanı genişleterek, yeşil alanı biraz daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Yeni yıl da acil servisimiz genişlemiş şekilde hizmet vermeye başlayacağız.”




“Acil olmadığı halde acil servise bir çok hasta gelmekte”

İnsanların acil servisleri ne sıklıkla kullandığı sorusuna Hamid Özmen şöyle cevap verdi: “Tüm Türkiye genelinde acil olmadığı halde acil servisimize gelen bir çok hasta oluyor. Bu durum hastane personelinin iş yükünü çok arttırmaktadır. Gerçekten acil durumda olan hastalara aciliyeti olmayan hastalar yüzünden müdahalelerde aksamalar yaşamaktayız. İnsanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha dikkatli olursa daha acil durumdaki hastalara kolaylık sağlamış olurlar.”

“Acile günde 800 hasta gelmektedir”
Acil servise günde kaç hasta geldiği sorusunu Özmen şöyle cevapladı: “Acil servisimize yaklaşık olarak günde 800 hasta gelmektedir. Bu hastaların çoğunluğuna sarı alanda bakılmaktadır. İnşaatımızın bitmesiyle birlikte bu yoğunluğu yeşil alana kaydırmayı düşünüyoruz. “




“Hastaların çoğunluğu üst solunum yolu şikayetleri ile acil servise geliyorlar”

Vatandaşların en çok hangi rahatsızlıktan dolayı acil servise başvurduğu sorusuna Hamid Özmen şöyle cevap verdi: “Acil servisimizde en çok üst solunum yolu şikayetiyle hastalarımız gelmektedir. Grip, bademcik rahatsızlığı gibi hastalıklarla daha çok karşılaşıyoruz.”