Düzce Depremzedeler Derneği, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen deprem ile 15 yıl önce kaybettiğimiz canları ve deprem gerçeğinin unutulmadığını göstermek için, her yıl olduğu gibi bu yıl da deprem saati olan 18.57'de Anıtpark meydanında toplanacak. Düzenlediği basın toplantısında “Hep beraber depremi unutma, unutturma demek istiyoruz.” diyen Dernek Başkanı Ayşegül Şenol Can, tüm halkı anma programına davet etti.

 

 

İlin verimli tarım arazileri arsaya çevriliyor

 

17 Ağustos gibi çok ağır sonuçlar doğuran bir afetin hemen sonrasında yaşanan 12 Kasım depremi ile yaşananlardan önemli dersler çıkartılması gerektiğine vurgu yapan Şenol Can, sözlerine şöyle devam etti: Can, “Ülke genelindeki gelinen noktadaki eksiklerimiz fazlası ile deprem geçiren bir il olmamıza rağmen bizde de hüküm sürmeye devam ediyor. Belediye meclislerinin depremlerle yaşadığımız acılardan ders çıkarttığını ve buna uygun uygulamalar yaptığını görememekteyiz. Kat sayısının dört kata çıkarılması sırasında alınan kat artış kararında Düzce’nin alüvyon topraklarla çevrili zemin yapısı ile verimli tarım arazileri dikkate alınmamış olup ovada yoğunluk artırmaya yönelik karar alındığını açıkça görmekteyiz. İlave planlarla ilin verimli tarım arazileri arsaya çevrilmektedir.” dedi.

 

 

Valilik ve belediye seferberlik başlatmalı

 

“Bu gidişin iyi olmadığını belirtmek isteriz.” diyerek açıklamasını sürdüren Şenol Can, şunları söyledi:
“Belediye yetkilileri her keresinde bir kattan ne olacak diye kat artışı vererek halkın katılımını önemsememekte değişik çıkar gruplarının taleplerinin ortaklaştırılması yönünde bir çaba sarfetmeyip, yalnızca önüne gelen talebin baskısına dayanamayıp şehrin geleceğini düşünmemektedir. Bugün geldiğimiz noktada en önemli sorunumuz depremlerde hasar gören mevcut şehir merkezi ve çevresindeki binaların sağlamlaştırılması, yıkılması gereken binaların yıkılması, eski yanlışlarımızı tekrar etmeden mevcut yapı stoğunun elden geçirilmesidir. Bu yönde bir seferberlik başlatmak başta belediye ve valiliğe düşmektedir. Geniş imkanların kullanıcısı kamu gücünü elinde bulunduran bu kurumlar bir kararlı tutum sergilediklerinde her şeyin ne kadar kolay çözüleceğini göreceğiz.”

Haber; C.ÜSTÜNER