Atatürk Kültür Merkezi’ndeki  Düzce Tanıtım Günleri’nin resmi açılış töreni Düzce Belediyesi Mehter takımı gösterisiyle başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra bürokratlar, belediye başkanları, siyasiler ve işadamları katıldı.  Düzce’deki farklı etnik grupların halk oyunlarının gösterileri ise ilgiyle takip edildi.  



Ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Düzce’nin kültürel zenginliği ile örnek bir şehir olduğunu söyledi.  


Kurtulmuş, “ Büyük Osmanlı Coğrafyasında ne varsa hepsinin özet olarak yaşadığı tabiri caizse sosyoloji alanı olarak var olan bir ilimiz Düzce. Bu çerçevede Düzce etkinlikleri bizim kültürel zenginliklerimizi ortaya kokuyor. Bunun kıymetini biliyor olmamız lazım. Çok Kültürlü, dinli, çok farklı etkin yapıya sahip olan ve asırlarca bu coğrafyada bütün bu etnik ve kültürel farklılıkları dostluk kardeşlik potasında eritmesini bilmiş olan bir milletin çocuklarıyız.



Günümüz dünyasında insanların etnik ecnebi farklılıkları üzerinden birbirlerini düşman haline getirdiği bu dünyada bu kültürel çoğulculuğumuzu bu anlamdaki zenginliğimizi en önemli değerimiz olarak bilmek zorundayız. Bu anlamda Düzce örnek şehirlerden biridir. Bu zenginliğimizi yaşatacağız.  Bizlerde bu Düzce’nin kültürel zenginliğinin daha da arttırılması için her bakımdan üniversitelerimizle araştırma merkezlerimizle belediyelerimizle merkezi hükümetimizle çaba sarf edeceğiz. Bu kültürel zenginlik dünyanın bütün yeraltı yer üstü zenginliklerinden daha değerlidir.  Bu toprakların tamamın altı altınlarla dolu olsa bu zenginliği bize vermez. Bu kültürel zenginliğin kıymetini bilelim. Bu kültürel zenginliğin Düzce’nin geleceğine katkı sunması için elimizden gelen gayreti ortaya koyalım.”dedi. 


 “Etnik kültürel farklıları kullanarak bütünlüğümüzü bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar.” diyerek terör konusuna değinen Kurtulmuş, Düzce’de farklı etnik yapıların milli birlik ve beraberlik duruşu sergilediğine dikkat çekti. 



Gündeme ilişkin de konuşan Kurtulmuş demokrasinin önemini vurgularken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Başkanlık Sistemini Kan Dökmeden Gerçekleştiremezsiniz'  sözlerini eleştirdi.


TÜM GÜZELLİKLERİ SERGİLEMEYE ÇALIŞTIK

Törende konuşan Vali Ali Fidan Düzce’nin tüm güzelliklerinin sergilenmeye çalışıldığı tanıtım günlerinin hayırlı olmasını dilerken, destek veren herkese teşekkür etti.

ARSLAN: EKSİKLERİMİZİ TAMAMLIYORUZ

Düzce Milletvekili Fevai Arslan,  Düzce’nin iki metropol arasında yer almasının avantajına dikkat çekti ve “ İnşallah Düzcemiz gönlümüzdeki yer alacaktır valimiz belediye başkanımızla birlikte hak ettiği noktaya ulaştıracağız. Turizm alt yapısı konusunda noksanlıklarımız var. Bunları zamanla gideriyoruz tesisleştirdiklerimiz var, devam eden alanlarımız var.”diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Düzce’yi keşfedilmeyi bekleyen hazine olarak nitelendirdi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.

Haber;S.KAŞKIR