Ekonomik kriz, ülkenin içinde bulunduğu durum, yaşanan ekonomik bunalımlar, intiharlar derken açlık ve yoksulluk sınırı da yaşanan durumu gözler önüne seriyor.

Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Şubat ayı sonuçları açıklandı. Buna göre dört kişilik bir ailenin sadece sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken asgari gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı Şubat ayında da artışını sürdürerek 740,04 TL'ye çıktı. Gıdanın yanı sıra yapılması zorunlu konut, ulaşım, giyim, eğitim, haberleşme ve benzeri harcamalarla birlikte toplam tutar olan yoksulluk sınırı da 2 bin 410,57 TL'ye ulaştı.

Türk-İş açıklamasında, yaşanan ekonomik krizle birlikte yaygınlaşan işsizlik ve gelecekle ilgili belirsizliğin, başta çalışanlar olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimleri endişelendirmeye devam ettiği ifade edildi. Bu kesimin işlerine ve satın alma güçlerinin korunmasına yönelik artan kaygıların tüketim harcamalarını da olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, bu durumun zorunlu giderler arasında yer alan gıda harcamalarında bile kendini gösterdiğine işaret edildi.

Yani, dört kişilik bir ailenin günlük geliri 25 TL'nin altındaysa aç, 80 TL'nin altındaysa yoksul sınıfına giriyor.