Son günlerde Afrika’da yaşanan açlık için Türkiye’den birçok kurum yardım kampanyasında bulundu. Bu kurumların başında Diyanet geliyordu. Düzce’de de Afrika‘ya gönderilmek üzere camilerde para toplanmıştı.

Bu gelişmelerin üzerine bazı vatandaşlar Türkiye’deki Düzce’deki yoksullar dururken Afrikaya Yardım yapmayı garip karşıladılar.

Konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Düzce İl Müftüsü Selami Emen, “Allah'a şükürler olsun memleketimizde açlıktan ölmek üzere olan kimse yok şu anda.“ Ifadelerini kullandı.

“Oraya da yardım göndermek gerekiyor.40 milyonu aşkın insan açlıktan ölmek üzere. Allah'a şükürler olsun memleketimizden açlıktan ölmek üzere kimse yok şu anda. Herkesin imkanı nispetinde fakir olanımız var, imkanı az olan var, ama herkesin durumuna göre iyi olduğunu, fakirlere el uzattığını, devletimizin onlara da el uzattığını, zenginlerimizin de onlara el uzattığını görüyoruz. Fakat burada çok acil bir durum var. Yani 40 milyon insan ölümle burun buruna. Sadece Somali'de değil de 5-6 tane Afrika ülkesi ile de böyle bir durum söz konusu. Dolayısıyla bütün dünya ülkeleri ayağa kalktı. 40 milyon insan bir anda ölmek üzere. Geçen gün haberlerde söylemişti, 30 bin çocuk açlıktan ölmüş. Burada çok acil bir durum söz konusu. İnsanlık dramı yaşanıyor. Bu insanlık dramına Türkiye olarak cuma günü bir yardım toplandı. Burada da büyük bir destek oldu. Yardım eden kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Hem fitrelerinizi hem zakatlarınızı verebilirsiniz dedik. Yani 2 fitresi varsa bir tanesini oraya verebilir. Onu ayarlayabilir vatandaş. Vatandaşlarımız da öyle yapıyor zaten.

“Düzce'den Etiyopya'ya, ismini bilmediğimiz bir müslümanın kurtulmasına, vesile oluyorsak çok sevinmek lazım.“ Ifadelerini kullanan Müftü Emen, “Buradaki fakir kardeşlerimize yardım elimizi elbette ki uzatalım. Onlar da bizim kardeşimiz, ama bu çok acil bir durum.“ Şeklinde konuştu.

Haber; A. N. KAYA