Adalet korteji, yürüyüşünün 13.gününü Düzce’de ise 2.günü geride bıraktı.  Cumhuriyet Mahallesi bağlantı yolu kenarında kurulan alanda kamp yapanların yer aldığı bölgede eşi benzeri görülmemiş bir eylem yaşandı.
Adalet kortejine katılanların konakladığı yola bir kamyondan hayvan gübresi boşaltıldı.



Gübrenin yaydığı dayanılmaz koku kamp yapanları ve çevre evlerde oturanları aşırı derecede rahatsız etti. Eylemin ardından emniyet güçleri yaptığı çalışma neticesinde yola gübre döken kamyonu yaklaşık 500 metre ileride terk edilmiş halde bulundu. Polis, kaçan sürücünün kimliğini tespit ederek arama çalışmalarına başladı. Kamyon çekici vasıtasıyla otoparka çekildi.





Eylemin ardından iş makinesi yardımıyla yoldaki gübre temizlendi.



Düzce Belediyesi İtfaiye aracı tarafından yol yıkandı.







Bölgedekiler yapılana büyük tepki gösterdi.  İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir de kamp alanında bulundu. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile görüştü. Tozan, yapılanın çok yanlış olduğunu ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi.
“Düzce kamp yerine; Saat 21.30 civarında kamp alanın tam önündeki kalıcı bağlantı yolunda plakası alamadığımız bir araç dorsesinden açarak hayvan gübresini yola dökerek kaçtı. Araç 200-300 metre uzakta ki ışıklarda kırmızda durduğu söylendi bize ve orada mobese kamera sistemi olduğunu biliyoruz. Emniyet yakalamak isterse mobese kamera kayıtlarında yakalanır. Bu Bireysel bir eylem değil organize bir eylem olup, adaletten korkuyorlar.”

Haber:Y.SEVER