Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin yıldönümü olan 24 Ocak ve Profesör Doktor Muammer Aksoy’un öldürülüşünün yıldönümü olan 31 Ocak tarihleri arasında kalan haftada kutlanan Adalet ve Demokrasi Haftası için basın açıklamaları ve etkinlikler düzenleniyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP Merkez İlçe Teşkilatı, CHP Gençlik Kolları hafta nedeniyle birer basın açıklaması yayınlarken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de bir konferans düzenliyor.

 CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, mesajında baskıcı ve sömürücü güclere karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesinin sürdürüleceğini vurgulayarak, adalet ve demokrasinin yerleştiği bir toplum istemiyle terörsüz ve savaşsız bir dünya özlemini yüksek sesle yinelediklerini ifade etti.

CHP Gençlik Kolları  da bir mesaj yayınlayarak karanlığın, gerilemenin ve tutsaklaşmanın karşısında yılmadan, korkmadan ve ara vermeden mücadele edeceklerini belirttiler.

Atatürkçü Düşünce derneği Başkanı Nevin Teke’de bir basın açıklaması ile öldürülen aydınları anarken, Atatürk ilkelerini savunma mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği’de bu kapsamda Tarih Öğretmeni Vural Madencioğlu’nun  konuşmacı olarak katılacağı Küreselleşme ve Türkiye konulu bir konferans ile Uğur Mumcu’yu anacak. Konferans 25 Ocak günü saat 17.00’de Düzce Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılacak.