Sakarya'da vergi borcu bulunan araçlara, rüşvet karşılığında trafik muayenesi yaptıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

 Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı 17. Şube Şefliğindeki 54 Nolu araç muayene istasyonunda, trafik cezası ve vergi borcu bulunan araçlara, rüşvet karşılığında araç muayenesi yapıldığını tespit etti.

 İstasyonda 3 ayda 5 bin 165 aracın muayene edildiği, bunlar arasında toplam 1 milyon 180 bin 830 YTL vergi borcu olan 665 aracın da bulunduğu belirlendi.

 Ayrıca 592 araca eksik belgeyle muayene işlemi yapıldığı ortaya çıkarıldı.

 İstasyon görevlileri ile bir trafik iş takipçisin de aralarında bulunduğu 6 kişi, teşekkül oluşturmak suretiyle resmi evrakta sahtecilik, sahte araç fenni muayenesini yapmak, yaptırmak, rüşvet, görevi ihmal ve kötüye kullanmak, haksız menfaat temin etmek yoluyla devleti zarara uğratmak suçlarından gözaltına alındı.

 Operasyon kapsamında, usulsüz muayene işlemi yapılan araç sahipleri ve trafik iş takip bürosu sahiplerinden 229 kişinin ifadelerinin alındığı, borcu bulunan araç sahiplerinin vergi dairelerine 185 bin 157 YTL ödeme yapmasının sağlandığı bildirildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.