Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, “Son Nokta” programında yaptığı açıklamalarda Anayasa Mahkemesi tarafından belirlenen 3 bilirkişinin Konuralp'i incelemek ve detaylı bir rapor hazırlamak için yarın Düzce'ye geleceğini hatırlatarak Konuralp'in mahalle olarak Düzce merkeze bağlanması yönünde açılan davanın lehte sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Düzce Belediyesi'nin, merkeze bağlı bir çok mahalleye gerekli hizmeti götüremediğini öne süren Aykut, “ Yenikent'in bile Düzce Belediyesi'ne bağlı olması doğru değil. İller Bankası'ndan alınacak ödenek için bir yerleşim yeri bu kadar hizmetten mahrum bırakılmaz. Yenikent'in ayrı bir belediye tarafından yönetilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Mahkemenin, Konuralp'in mahalle olarak Düzce Belediyesi'ne bağlanması yönünde karar alması halinde Düzce Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmayı düşündüğünü belirten Aykut, “ Parti, sadece amblemdir. Partiler, belediye başkanlarına bir şey katmaz. Ama şunu söyleyebilirim Ak Parti'den aday olmam söz konusu olamaz.” ifadelerini kullandı.

Aykut ayrıca Konuralp'in belde olarak kalması halinde beldeye hizmet vermeyi sürdüreceğini ve tekrar aday olacağını da sözlerine ekledi.