Sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gelen seçmen, bilgi formları ile kendilerine bildirilen seçim merkezlerinde oylarını kullanmaya başlarken adaylar da erkenden oylarını kullandı.

 

Adaylardan ilk sandığa giden MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük oldu. Küçük, Kalıcı Konutlar 3. Bölge'de bulunan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'na gelerek hayırlı uğurlu olsun dilekleriyle oy zarfını sandığa attı. Küçük, oyunu kullanmaya geldiği okulda her zaman olduğu gibi gördüğü büyüklerin ellerini öptü, küçük çocukları ise kucağına alarak sevdi ve seçimin hayırlı olmasını diledi.

 

 

CHP Düzce Belediye Başkanı Basri Karslıoğlu ise kayıtlı olduğu Pınarlar Köyünde oyunu kullandı. Oy kullanacağı okula İl Başkanı Nurettin Türkmen’le gelen Karslıoğlu, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Kendine oy atamayan Karslıoğlu, doğru olanı yaptığını ifade etti ve diğerlerine örnek olmasını diledi.

 

 

Karslıoğlu, “ Türkiye genelinde güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Düzce için de aynı şeyi düşüyorum. Ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun. Ülkemizdeki gerginlik seçim sonra inşallah biter. Daha iyi bir Düzce için çalışmamız lazım. Ben burada otuyorum. Şehirde üstüme su ve elektrik ve su faturası var. İstersem alırdım. Doğru olan neyse onu yaptım. İnşallah bu bazı arkadaşlarımıza örnek olur diye düşünüyorum.” dedi.

 

 

Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş ise oyunu kullanmak için saat 10.30’u seçti. Anadolu Kız Meslek Lisesi’ne gelen Keleş’in oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi. Keleş, oyunu sandığa attıktan sonra Düzce için en iyi hizmet edenin kazanması temennisinde bulundu.

 

 

Keleş, “Demokratik hakkımızı bugün bir kez daha kullandık. Türkiye’nin Düzce’nin toplumun geleceği için oyumuzu kullandık. Hayırlı uğurlu olsun. Uzun ve yorucu bir maratonun ardından vatandaşlarımız oyunu kullanıyorlar. Kim en iyi hizmet edecekse Allah ona nasip etsin diyorum.” dedi.