7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Aday listelerinin açıklanmasıyla yeniden aday gösterilmeyen AK Partili Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır’ın seçim çalışmalarında yer almaması dikkat çekiyor.
 Aday tanıtım toplantısı ile İl başkanlığının seçim startı için düzenlediği basın toplantısında gözler mevcut vekiller ve eski vekilleri aramıştı. Her iki toplantıya katılmamayı tercih eden Milletvekili Osman Çakır ise bugünlerde yurt dışında olduğu öğrenildi.
Aday gösterilsek de gösterilmesek de “biz dava insanıyız” diyen mevcut vekillerin sahada görülmemesi dikkatleri üzerine topluyor.
7 Haziran’dan sonra milletvekilliği görevleri sona erecek olan her iki vekilin erken siyaset sahnesinden çekildiği görülüyor. Açılış, panel, seminer gibi çeşitli etkinliklerde de ön sıralarda yer alan her iki vekilin bu tarz programlarda da katılmadığı gözlemleniyor. Mevcut vekillerin yokluğunu ise Ak Parti’nin adayları Faruk Özlü ve Ayşe Keşir doldurmuşa benziyor. Öyleki Vali Belediye Başkanın yer aldığı protokolde henüz aday konumunda yer alan Keşir ve Özlü oturuyor.
Yaşanan bu durum mevcut vekiller “erken paydos” etti şeklinde yorumlanıyor.

Haber;S.KAŞKIR