Yerel Seçimler yaklaşıyor, farklı siyasi partilerden aday olanların her birinin farklı projeleri var. Birbirlerine muhalefet olan partilerin fikir ayrılıkları her konuda birbiriyle çatışıyor. Bugün de buna örnek bir olay yaşandı. Düzce Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın kendi bünyesindeki on beş odanın taleplerini sıraladığı protokolü Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş imzalarken, MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük imzalamadı.



Keleş, geçtiğimiz gün seçim çalışmaları kapsamında ziyarette bulunduğu Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Başkan Mustafa Kayıkçı'ya "Siz isteklerinizi yazın ben altına imzamı atarım" demişti. İşte bugün de DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, kendi bünyesine bağlı olan on beş odanın istek ve arzularını toplayıp yazıya dökerek Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş'in ve MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük'ün önüne sundu.



DESOB'u ilk olarak Mehmet Keleş ziyaret etti.DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Mehmet Keleş'e ilk olarak bir önceki ziyarette yapılan konuşmayı hatırlattı.


Biz isteklerimizi sözlü beyan ederken Mehmet Bey bize isterseniz bunları yazılı taahhüt yapın ben altına imzamı atayım, esnaf teşkilatı adına eksikleri biliyorum dedi ve kendisi bizim taleplerimizi bizim kadar bildiğini orada gördük. Çünkü tespitlerini güzel yapmışlar. Biz merkezdeki odalarımıza gönderdik. Odalarla direk belediyelerin ihtiyaçları nelerdir, birinci öncelikleriniz nedir diye, bunları da şimdi size aktaracağım.

Kayıkçı ardından kendi bünyelerindeki on beş odaya isteklerini sorarak hazırladığı yazılı talepleri okudu. İstekler okunduktan sonra Mehmet Keleş kısa bir konuşma yaptıktan sonra protokolü Mustafa Kayıkçı'yla birlikte imzaladı.


Bu yapılan şeyin farklı bir yönü var ben ona dikkat çekmek istiyorum. Bizler esnafımızın sıkıntılarını, dertlerini, problemlerini tespit etmek için yaklaşık üç aydan beri sokaklarda geziyoruz, bütün esnaflarla görüşüyoruz, onların dertlerini dinliyoruz ve onların dertlerine çözüm üretmek üzere projeler üretiyoruz. Bu okuduklarınız arasında en çok hoşuma giden aylık mutat toplantı yapalım teklifi oldu. İnşallah göreve geldiğimiz günden itibaren aylık mutat toplantılar tertip edelim ve bu şehri ortak akılla yönetelim.


Mehmet Keleş'in hemen ardından MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, DESOB'a ziyarette bulundu.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı taleplerin bulunduğu kağıdı Ömer Küçük'e okudu fakat bu kez farklı olarak Mehmet Keleş'in altına imza attığı protokole Ömer Küçük imzasını atmadı.Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, taleplerde farklı odaların isteklerinin birbiriyle çeliştiğini söyleyerek o protokolün altına imzasını atrtığı takdirde bir odanın isteğini yerine getirmiş olacağını ama öteki odanın isteğini yerine getirmemiş olacağını söyledi.Küçük, kendilerinin birkaç maddeyi düzenleyip tekrardan DESOB'u ziyaret edeceklerini ifade etti.