Atatürkçü düşünce derneği Lozan Barış anlaşmasının 92. Yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamada, Lozan Antlaşmasının Türk Ulus’una karşı yıllardan beri hazırlanmış yok etme plânının yok edilişinin belgesi olduğunu belirten Atatürkçü düşünce derneği başkanı Atay yılmaz şunları kaydetti.
“Lozan Antlaşması ile Osmanlı Devletinin yıkıntısı üzerinde kurulmuş genç Türk Devleti uluslararası alanda kabul edilmiş özgür bir ülke statüsü kazanmıştır.
   Bu antlaşma Atatürk ve İsmet İnönü’nün Türk Ulus’una armağanıdır. Türk Ulus’unu ve kurduğu Cumhuriyet’i dünyaya kabul ettiren bu antlaşmayı inşa edenleri saygı ile anıyoruz. Atatürk ve arkadaşlarının Türk Ulus’una armağanı olan bu güzel devleti yaşatmak ve ilerletmek genç kuşakların görev ve sorumluluğundadır.”
Atay Yılmaz Güneydoğuda yaşanan gelişmelerle ilgili şunları kaydetti.
  “ Bugün Güneydoğuda yaşanan olaylar devletimizin birliğinden, bütünlüğünden yana olan insanları üzmektedir. Bu olayların emperyalizmin kurgusu olduğu bilinci ile hareket etmeliyiz. Ulus çıkarlarını öne alan ve bağımsızlığımızı esas alan çözümler üretmeliyiz. Toprak bütünlüğünü ve Cumhuriyet’in değerini bilerek çözüm üretme azim ve kararlılığı içinde olmamız sorunun çözümünde çok önemlidir.”
 Yılmaz Bütünlüğümüze, huzurumuza yönelik olarak Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör olaylarını şiddetle kınıyoruz diyerek sözlerini sonlandırdı.
   Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varoluş belgesi olan Lozan Antlaşmasının 92 nci yılını heyecanla kutluyoruz, bu belgeyi bize armağan eden Atatürk ve arkadaşlarını saygı ile anıyoruz.

Haber:G.ÖNEL