Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce ŞubesiDüzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası toplantı salonunda yapılan genel kurulunda mevcut Başkan Atay Yılmaz, iki yıllığına yeniden göreve seçildi. Genel kurula CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile il yönetim kurulundan bazı isimler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan genel kurulda söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce ŞubesiBaşkanı Atay Yılmaz, iki yıl boyunca temizve iyi niyetlibir şekilde Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesiolarak neler yapabilecekleri üzerine çaba gösterdiklerini ifade etti.

İki yıl boyunca derneğin ağırlığına uygun düzenli olarak çalışarak bugüne geldiklerini belirten Yılmaz, MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in Düzce’ye davet edilmesi üzerine verdiği yanıtı katılımcılarla paylaştı. Yılmaz, Akşener’in “Siz davet ettiğiniz için Düzce’ye gelmem ama Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi davet etsin, gelirim” dediğini dile getirdi.

Yılmaz, derneğin yönetimine seçilecek isimlerin ilk olarak Meral Akşener’in Düzce’ye getirilmesi için çalışması gerektiğini söyledi.

Düzce Müftüsü Selami Emen dua sırasında Atatürk’e değinmedi
Genel kurulda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan, Çanakkale Zaferinin anlatıldığı Cuma Hutbesinde Atatürk’ün isminin geçirilmemesiyle ilgili düşüncelerini ifade etti.

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin kutlama amacıyla hazırladığı materyallerde Atatürk’ün ismi geçmiyor. Şehitlikte törene katıldık. Düzce Müftüsü Selami Emen dua sırasında Atatürk’e değinmedi. Emen, almış olduğu görevin o olduğunu ima edercesine ‘Genel bir ifade kullandım’ diyerek bir geçiştirmeyle karşılaştık. Hakikaten çok üzüldük. Tamda bu zihniyet bir anayasa yapıyor.”

Anayasa değişikliğine değinmeyi ihmal etmeyen Tozan, değişikliğin neresinden tutulursa tutulsun elde kaldığını kaydederek, “Sistem geçerse meclis devre dışı kalacak. Kanun hükmünde kararnameler devri başlayacak.” dedi.

Genel kurul sonunda mevcut Başkan Atay Yılmaz yeniden göreve seçilirken yönetim kuruluna ise Mehmet Demirezer, Nevin Teke, Elif Özkan, Binnur Karabıyık, Serpil Özce, Lütfi Ak getirildi.