Anıtpark Meydanı’nda toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında değiştirilen yeni müfredat için ateş püskürdü.

“Kindar bir nesil yetişiyor”
Yeni eğitim-öğretim yılına düş kırıklıkları ve isyan duyguları ile girdiklerini kaydeden Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yılmaz, iktidara geldiğinden bu yana eğitim sistemine ağır darbeler indirdiğini öne sürdüğü AK Parti’yi kindar bir nesil yetiştirmekle suçladı:

“Son olarak ders programında yaptığı değişikliklerle, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile devrimlerini ders kitaplarından çıkardı. Bununla yetinmeyen yönetim, kitapları bilimsellikten uzak, çağdışı, hurafelerle doldurarak, sorgulamayan, aklını kullanamayan gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını bir kez daha ortaya koydu.”

“Yeni müfredatı reddediyoruz”
Mevcut iktidarın tarikat ve cemaatler koalisyonu ile iktidara geldiğini savunan Yılmaz, iktidarın FETÖ’den boşalan kadroları başka cemaatlerle doldurduğunu iddia ederek,
“FETÖ başta olmak üzere diğer cemaatlerin de uzun yıllardır hedefinde olan laik, bilimsel ve Atatürkçü eğitim sistemimizi kalıcı olarak yok etme çabalarına hız verildi. Eğitim kuruluşlarına, yeni tarikatları dolduran, ders kitaplarındaki hatalı bilgileri temizlemek yerine Atatürk’ü, cumhuriyet değerlerini, bilimsel bilgiyi, evrim teorisini çıkaran sistemi toptan reddediyoruz. Yoksul ve çaresiz ailelerin çocuklarının, cemaat yurtlarında cayır cayır yanmasına olanak tanıyan, sonra da bu yurtların yöneticilerine ‘kınama’ cezası vermekle yetinen siyasal iktidarın eğitimini kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘kindar ve dindar’ bir nesil yetiştirme projesi ile uyum içindeki yeni ders programlarını reddediyoruz.” dedi.

“Bilimsel, ve laik eğitime geçilsin”
Eğitim sisteminde hatalar olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Başarılı okullarımızın “Proje Okul” adı altında, başarısızlıkları sınav sonuçlarıyla kanıtlanmış imam hatip okullarına dönüşmesini istemiyoruz. 4+4+4 kesintili sistemin yanlışlığını, çöküşünü ve verdiği hasarı gördüğümüz için ivedi olarak 12 yıllık zorunlu kesintisiz, bilimsel ve laik eğitime geçirilmesini talep ediyoruz. Anadolu Öğretmen Liseleri’nin kapatılmasını ve öğretmenlerimize yaşatılan inanılmaz değerbilmezliği, aymazlık olarak niteliyoruz. Dini ağırlıklı seçmeli derslerin bütün okullarda ve sınıflarda okutulmasına, ayrıca Kuran kurslarındaki eğitimin zorunlu eğitimin kapsamına alınmasına razı olmuyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ