Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. Yıldönümü olması dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

“Türk Kurtuluş Savaşı bütün mazlum uluslara güç ve umut kaynağı olmuştur” diye sözlerine başlayan Yılmaz, “Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz liderliğinde emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması dünya tarihinde bir ilktir” dedi ve şöyle devam etti:

“30 Ağustos bir uyanışın günüdür”
“İktidarın son yıllarda özel çaba harcadığı ve 'Yeni  Türkiye Yeni Tarih' çalışmalarına karşı olduğumuzu her fırsatta dile getirmekteyiz. 'Yeni Türkiye Yeni Tarih'  anlayışı kurtuluş ve kuruluş sürecinin,  verilen büyük savaşın ve mücadelenin inkarı demektir. Kurtuluş ve kuruluş değerlerimize, Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkabildiğimiz ölçüde üzerimize  oynanan oyunları boşa çıkarabilir, ulusal kimliğimizi ve varlığımızı koruyabiliriz. Bu nedenle 30 Ağustos bir uyanışın günüdür.  1922'nin Zaferi günümüzün uyanış ve şahlanışın ilk temel taşıdır.Türkiye Cumhuriyetine giden yolda 30 Ağustos önemli bir dönüm noktasıdır.”



“Türk Tarihine saygısızlık”
Düzce Belediyesi’nin hazırlamış olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı afişlerinde Atatürk fotoğrafının olmamasını sert bir dille eleştiren Yılmaz, açıklamasına şu cümlelerle sürdürdü:

“Düzce Belediyesi 30 Ağustos Zaferi nedeniyle, Atatürk  fotoğrafı olmayan afişler oluşturulmuştur. Afişlerde Mehmetçik  var, Türk Bayrağı var,  fakat Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk yok. Bu afiş kabul edilemez, reddediyoruz.  Zafer Bayramı afişlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının olmaması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin Başkomutanı  Mustafa Kemal  Atatürk'e  saygısızlık, Türk Tarihine saygısızlık, Tarih ilmine saygısızlık, Türk ulusuna saygısızlıktır. Bu olayın mevcut iktidarın  ' Yeni Türkiye Yeni Tarih' anlayışına destek olduğunu biliyoruz ve şiddetle reddediyoruz,  şiddetle karşı duruyoruz,  karşı duruşumuzu ısrarla, inançla, birikimimizle, Türk Tarihine saygımızla devam ettireceğimizi ifade ediyoruz.”

Haber: H. GÜRSOY