Düzce’de ve tüm ülkede coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz basın toplantısı düzenledi.

“Milli bayramlarımıza yaklaşımına itirazımız vardır”
Yılmaz, hükümete yüklendiği açıklamalarında şunları kaydetti:
 “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması açlık, yoksulluk içindeki Türk ulusunun temsilcilerinin işbirlikçi hainlerin emperyalistlere devretmek istedikleri egemenliğin Türk ulusunda olduğunun tüm dünyaya ilanıdır. Egemenlik konusundaki Mustafa Kemal Paşa’nın şu sözleri önemlidir. Türkiye halkı kayıtsız, koşulsuz egemenliğine sahip olmuştur. Egemenlik hiç bir biçimde hiç bir anlam ve yol göstericilikte ortaklık kabul etmez. Halife olsun, ne olursa olsun bu ulusun yazgısına ortaklık edemez, ulus buna kesinlikle göz yumamaz. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak mevcut iktidarın milli bayramlarımıza yaklaşımına itirazımız vardır. Milli bayramlarımızın kutlamalarına gösterdiği tutumun yanlışlığını, ilgisizliğini kabul etmiyoruz. Bu durumu ifade etmek, halkımızla paylaşmak derneğimizin görevidir, bu görev sorumlulukla, ısrarla sürdürülecektir.”

“Başkan Dursun Ay’a soruyorum”
Düzce Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması dolayısıyla billboardlara hazırlattığı afişleri eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu:

Bugünkü Ulusal Kurtuluş Savaşı Gününde Düzce’de bir durumu tespit ettim. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız afişlere yansıtılmamış. Bir afiş gördüm, o da Mehmet Akif Caddesi’nde. Yadırgıyorum. O afişin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ulusal Kurtuluş Savaşı konu edinmiş afişte ama Ulu Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk yok afişte. Çocuk fotoğrafı var. Güzel tamam çocuklar geleceğimiz, çocuk olacak çünkü çocuk bayramı. O zaman soruyorum Sayın Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a, Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı çocuklara hediye eden devletimizin kurucusu Atatürk bu afişte nasıl yer almaz? Bunun anlamı nedir? İşte bunu şiddetle kınıyoruz, yanlıştır. Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı afişi hazırlanıyorsa burada Ulu Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün olur, olması gereken budur”

Haber: M.AYDIN