Hakkında birden fazla soruşturma bulunan ve hukuki işlemlerin devam ettiği öğrenilen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doktorlarından Yard. Doç. Merih İş'in apar topar Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başına getirilmesinin ardından ortaya atılan iddialar kafaları karıştırdı.

 

 

Daha önce de hakkında soruşturma açılan Yrd. Doç. Dr. İş'in son olarak geçtiğimiz hafta bir hastanın ölümüne sebeb olduğu iddia edildi. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin taşındığı dönemde İlgili bölüm Başkanı ve Başhekimliğin bilgisi olmadan kendi insiyatifini kullanarak bir hastanın naklini gerçekleştiren ancak daha sonra hastanın ölümüne sebeb olan Yard. Doç. Merih İş'in bu olayların hemen ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi'ne Apar topar başkan yapılması şaşırttı.

Hastane yönetimince Hakkında soruşturma başlatılan ve 15 Şubat tarihinde bir hastanın ölümüne sebeb olduğu ileri sürülen Yrd, Doç. Dr. İş'in 20 Şubat 2009 günü apar topar basın karşısına geçerek Atatürkçü Düşünce Derneğine başkan olduğunu ilan etmesi kafaları karıştırdı. Dr. İş'in, 15 Şubat'ta beyin kanaması geçiren bir hastasının ölmesinin üzerinden 5 gün geçtikten sonra Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlığına gelmesi, hakkında açılabilecek soruşturmaların önüne geçmek için derneği mi kullanıyor sorusunu gündeme getirdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de gerçekleştirdiği faaliyetlerle takdir toplayan derneğin başına gelen Yrd. Doç. Dr. İş'in bundan sonraki girişimlerinin de kamuoyunca dikkatle takip edilmesi bekleniyor.