9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte bayramı memleketlerinde geçirmek üzere yolla çıkan vatandaşlar otoyollarda yoğunluk yaşanmasına neden oldu. İki gündür devam eden tatil yolculuğu nedeni ile özellikle TEM otoyolunda araç yoğunluğu aralıksız devam ediyor.

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nda yaşanan trafik yoğunluğu nedeni ile araçlar trafikte zor anlar yaşadı. TEM Otoyolu Bolu Dağı Tünel istikametindeki viyadüklerde sıkışan trafik nedeniyle sürücüler ağır seyretmek zorunda kaldı. Özellikle trafik yoğunluğunun Ankara istikametinde olduğu dikkat çekerken trafik ekipleri özellikle TEM Otoyoluna büyük önem veriyor ve herhangi bir kaza meydana gelmemesi için sürekli uyarılarda bulunuyor.

Emniyet genel Müdürlüğü de sürücüleri uyarmak için cep telefonlarına “Aşırı Hız Zaman Kazandırmaz, Hayat Kaybettirir.” Şeklinde mesaj göndererek sürücülere bir takım uyarılar yapıyor.

Otoyolların ücretsiz olması sebebiyle Kaynaşlı ve Gölyaka gişelerinin giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşanmazken, araçların TEM Otoyolunu tercih etmesi buradaki araç yükünü artırıyor. Yollarda yaşanan bayram yoğunluğunun bayram süresince devam edeceğin ve araçların dikkatli seyretmeleri gerektiği belirtildi.

Haber; R. BAL