6 Eylül’de Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler arasında bulunan Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı’nın ismi merkeze bağlı Yeni Mahalle’de bulunan Yeni Mahalle Ortaokulu'na düzenlenen törenle verildi. Törene Şehit Cihan Aksarı’nın annesi Müşerref Aksarı, babası Cemal Aksarı ve yakınları ile Vali Ali Fidan, diğer protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler Kuran-ı Kerim tilaveti ve şiir okudu.

Hem gururlu, hem hüzünlüyüz
Törende ilk olarak Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman söz aldı. Yurtman,  düşüncelerini “Şehidimiz adına hem gururlu, hem hüzünlüyüz. Elbette ki genç yaşta bir canın vatanı, dini, devleti için canını feda etmesi çok önemlidir. Bir yandan kahpe bir kurşuna yenik düşüyor, diye üzülüyoruz. Diğer taraftan dinimizde, Kur’an-ı Kerim’de şehitlere öldü demeyin ifadesiyle ölümün ötesinde ebedi bir yaşamaya vesile oluyor.” dedi.

Okula nasıl karar verildi?
Şehidin isminin okula verilmesi süreciyle ilgili bilgi veren Yurtman, “Şehidimiz için merasim yapıldıktan sonra Sayın Valimizin talimatıyla bir ortaokula isminin verilmesiyle ilgili çalışma yaptık. Hangi okula ismini vereceğimiz konusunda başka okulları değerlendirdik. En son evine de yakın olması ve kabristanının da orada olması nedeniyle bu okula karar kıldık.” şeklinde konuştu.

Ağlamayacağım, mutluyum
Şehidin Babası Cemal Aksarı törende duygu dolu bir konuşma yaptı.

Aksarı, “Benim bu sevincime ortak olduğunuz için hepinize minnettarım. Ben üzülmüyorum, ağlamayacağım, mutluyum. Çünkü Allah-u Teâlâ benden daha çok sevmiş, yanına almış. Peygamberimize komşu olmuştur, onun için ben çok mutluyum. Ben ağlamayacağım, hiç kimsenin de ağlamasını istemiyorum. Allah rızası için bir dua edin, yeter. Bütün devlet büyüklerimden hepsinden Allah razı olsun. Ne gerekiyorsa onu yaptılar. Vatanımız, milletimiz sağolsun. Düzce halkına canı gönülden minnettarım. Tek yürek olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Herkese ne kadar teşekkür etsem azdır.” ifadelerini kullandı.

İsmi her daim yaşayacak
Düzce Vali Ali Fidan, Şehit Aksarı’nın şehadet haberini ilk kendisinin aldığını belirterek başladığı konuşmasında, “Bir tesellimiz var. O şehit oldu. Şehadet mertebesine yükseldi. Hem dinimizde hem örfümüzde o en yüce makamlardan birisidir. Şehidimizin adı burada her daim yaşayacak. Bu okulda nice vatanperver, devletimize, milletimize hizmet edecek nesiller yetişecek. Burada çocuklarımız yetiştikçe, okulumuz mezun verdikçe şehidimizin ruhu şaad olacak. İsmi her daim yaşayacak.” İfadelerini kullandı.

Düzce’ye yakışır şekilde uğurladı
Vali Fidan, şehidin ailesine vatanperverlik örneği sergilemesi ve vakur duruşu sebebiyle teşekkür ederken kendilerinin daime onların yanında olacağını vurguladı. Düzce’nin şehidine sahip çıktığını söyleyen Fidan Düzce’nin daha güçlü çıktığını, on binlerin şehidini hiçbir ayrıma izin vermeden, Düzce’ye yakışır şekilde uğurladığını aktardı.

Okulda köşe oluşturuldu
Tören Şehit Cihan Aksarı için okul girişine yapılan köşenin açılışıyla son buldu. Şehidin fotoğrafının bulunduğu köşede Şehit Aksarı’nın özgeçmişi ve annesine yazdığı şiir yer aldı.

Köşenin açılışı şehidin anne ve babası Vali Ali Fidan’la birlikte yaptı. Şehit Babası Cemal Aksarı açılış sırasında duygulanınca Albay Bilal Güvenir destek oldu. 

Haber:Y.SEVER