D-655 Akçakoca-Düzce Karayolu'nda Karaca Işıklı Kavşakta meydana gelen trafik kazaları yeni tedbirleri de beraberinde getiriyor. Karaca ışıklı Kavşağa yapılan sinyalizasyon dahi kazaların artmasını önlemiş değil. Yolun kuzey yönünden  Zonguldak Ereğli Akçakoca istikametinden gelen ağır tonajlı kamyon ve TIR'lar kavşakta hız limitini aştıkları gibi kırmızı ışık ihlali de yaparak kazalara davetiye çıkarıyor..

Sürücülerin kural tanımazlığı ve kırmızı ışık ihlali bir ailenin ocağına ateş düşürdü. Çevrede yaşayan vatandaşlara göre; caydırıcı olması adına kavşağa mobese sistemi kurulmalı. 


  En azından kuralları ihlal etme riskini azalacak ve böylelikle kaza oranlarını da bir ölçüde azalma meydana getirecek.

Kaza sonrası ortaya atılan bir diğer görüşte, ağır tonajlı araçların şehir içine sokulmayarak çevre yoluna sevk edilmesi. Burada da çevre yolunun bir an önce tamamlanarak tam manasıyla kullanıma açılması gerektiği görüşünü ön plana çıkıyor. Kamulaştırma engeli nedeniyle Çamköy’den Gölyaka Sapağı arasındaki kısmın bitirilmesi gerekiyor. Çevre yolunun daha aktif kullanılması ve ağır tonajlı araçların bu yola sevk edilmesi, Çoban’daki trafiği de bir nebzede olsa azaltacağı düşünülüyor.

Karaca ışıklı kavşak yayalar içinde büyük tehlike arz ediyor. Yolun karşısına geçmek durumunda kalan yayalar, tehlikeli bir şekilde hızla ilerleyen araçların önüne atlıyor. Tam bir kontrolsüzlüğün hakim olduğu bir diğer kesimde kavşağın hemen yakınındaki Karaca Köprüsü...

Yolun doğu yakasındaki köprünün yanından yaya yolu olmasına rağmen köprünün batı yanında yaya yolunun olmayışı kaza riskini artırıyor. Yayaların yaya yolu olmadığı için bir çok yaya ters istikametten araçların yolunu kullanmak zorunda kalıyorlar.

 

Karaca Işıklı Kavşak'ta yaşanan kural ihlali, Karaca Köprüsü'ne yapılmayan yaya geçişi veya   yaya  yolu bir an evvel çözüm beklerken Zonguldak Ereğli Akçakoca yönünden gelen ağır tonajlı araçlardan Ankara istikametine gidenlerin Kuzey Çevre Yolu'na yönlendirilmesi gerekiyor.


HABER;E.TAYHAN