9 Ekim Pazar günü, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıyla Türkiye'ye ateş düştü. Yığılcalı Jandarma Er Erkan Özdemir'in de 10 şehit askerimiz arasında yer alması Düzce'deki acıyı katladı. Türkiye'nin dört bir yanından terör saldırısına yönelik tepkiler çığ gibi büyürken Balıkesir Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da şehidimiz Erkan Özdemir'in Yığılca’nın Aydınyayla Köyü’ndeki baba ocağına giderek şehit ailesinin acısını paylaştı.
Aslen Yığılcalı olan ancak Balıkesir Marmara Adalar'da ikamet eden şehit ailesi, evlatlarının şehit düştüğünü öğrendikten hemen sonra Balıkesir'den memleketleri Yığılca'ya doğru yola çıkmıştı. Şehit ailesinin ikamet ettiği Balıkesir Adalar'ın Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da şehidimizin vatan toprağına emanet edildiği günün ertesinde şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Aksoy, şehidimizin adını yaşatmak, şehit ailesinin acısını bir nebze de olsa dindirebilmek için ziyaret esnasında bir de söz verdi.

Şehidimizin adı yaşatılacak
Balıkesir Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Yığılca'ya, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Erkan Özdemir'in adının yaşatılacağı bir park ve çeşme yaptıracağına dair söz verdi.
Balıkesir Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'un Balıkesir'den Düzce'ye armağan ettiği şehit hatırası, teröre karşı Türkiye'nin tek yumruk olduğunun da ispatı niteliğini taşırken, evlatlarının adının yaşatılacak olması karşısında şehit ailesi gözyaşlarını tutamadı.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ise Süleyman Aksoy'un söz verdiği park ve çeşme yapımı için hemen yer tespiti yapılarak kısa sürede şehidimizin adını ölümsüzleştirmek için çalışmaların başlayacağını kaydetti.