Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu'nun müdürlüğünde 6 yıllık bir geçmişe sahip olan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Yığılca arısını hem yurt içinde hem de yurt dışında tanınır hale getirmenin yanında hayata geçirilen ödüllü projeler ile de başarılarını katlıyor. Son olarak sadece köylerde ve kırsal alanlarda değil kent merkezlerinde bile arı yetiştiriciliği yapılmasına kapı aralayan "Sokmayan Arı Irkı" Projesi çalışmalarının dünya çapında ses getirdiği DAGEM'de şimdi yeni bir heyecan yaşanıyor. Bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden Arıcılık Bölümü'nde son model arıcılık cihaz ve malzemeleri ile modern arıcılık teknikleri kullanılarak uygulamalı eğitimler yapılıyor. Bölüm hakkında bilgiler veren DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, öğrencilere sunulan ekonomik ve akademik imkanlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Arıcılık programından mezun olacak öğrencilerin öncelikli olarak kendi işlerini kurması ve girişimci olması yönünde desteklendiğini ve özel sektörde iş sahibi olabilmeleri amacıyla girişimcilik dersleri verildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, DAGEM’in özel sektörle işbirlikleri sayesinde öğrencilerin bal fabrikaları, arı ürünleri ile ilgili marketler veya arı çiftlikleri gibi farklı sektörde istihdam edilebildiğinin altını çizdi.

Mezun öğrencilerin devlet üniversitelerinin Arıcılık Araştırma Merkezleri’nde ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Arıcılık Araştırma Enstitüleri’nde iş bulabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, öğrencilerin iki yıllık Arıcılık Programı’ndan mezun olduktan sonra Ziraat Fakültelerinin Zootekni Bölümlerine dikey geçiş yaparak dört yıllık üniversite mezunu olabileceğini ve yüksek lisans ve doktora ile akademik kariyerlerine devam edebileceklerini söyledi.