Birkaç trafik şeridinden ve yaya kaldırımından oluşan yeşillendirilmiş geniş caddelere bulvar denilirken kaldırımın bulunmadığı Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu'na belediye meclisi kararı ile "Zahid Kevseri Bulvarı" adı verildi.

Düzce Belediye Meclisi, Ocak Ayı Toplantısı'nda kalıcı konutlar bağlantı yoluna isim verilmesi konusunu görüşmüş, Düzceli İslam Alimi Muhammed Zahid Kevserî'nin isminin belediye meclisi kararı ile Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu'na verildiği ve yolun artık ‘Zahid Kevseri Bulvarı’ olarak anılacağı kaydedilmişti. Bu kararın ardından yolun yeni ismi tabelalardaki yerini aldı.

Ancak duble yol şeklinde hizmet veren bağlantı yoluna, güzergah boyunca kaldırım bulunmadığı halde neden bulvar adı verildiği kafaları karıştırdı. Genellikle şehirlerin göbeklerinde bulunan, birkaç trafik şeridinden ve yaya kaldırımından oluşan yeşillendirilmiş geniş caddelere bulvar adı verilirken Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu'nun yeni ismindeki bulvar ile bu tanımdaki bulvarın uyuşmadığı görülüyor. Bulvarlarda görülmeye alışkın olunan yaya kaldırımlarının olmaması yolun bulvar olarak anılmasının önüne geçiyor. Geçtiğimiz günlerde yolun yeni ismi olan ‘Zahid Kevseri Bulvarı’ tabela olarak da yerleştirilirken şimdi akıllara gelen tek soru şu: "Yaya kaldırımı olmayan bir yola neden bulvar adı verildi?"

Haber: C. ÜSTÜNER