Sakarya’da yerel basında yer alan haberlere göre; Mayıs ayı başında Sakarya'ya gelen Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Ömer Hamidullah Ammar ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek Camili'deki kalıcı işyerlerinden birinin tahsisi için talepte bulundu. Bu konu Büyükşehir Belediyesi'nin 13 Haziran'da toplanacak olan Meclisinde de gündeme geleceği belirtildi.

Toçoğlu'na yetki

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın, mülkiyeti Büyükşehir'de olan Camili'deki 1562 ada 1 parsel nolu taşınmaz 266 nolu iş merkezinin Sakarya Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Otopsi Merkezi olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü adına tahsisi için hazırladığı yazısı meclis onayına sunulacak. Onay verilirse Meclisin yetkilendirdiği Başkan Toçoğlu ve Encümen söz konusu binanın tahsisi için son noktayı koyacak.

Düzce’de yer tahsisi yapıldı

Adli Tıp Kurumunun Sakarya'ya gideceği iddiaları 2014 yılında da gündeme gelmiş, ancak daha sonra kuruma Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kalıcı işyerlerinden bir bina tahsis etmesi kararı alınmıştı. Adli Tıp Kurumu, ilerleyen dönemde ise Düzce'deki belirlenecek bir arsaya baştan bina inşa etmek istediklerini açıklamıştı. Son olarak Düzce’de kurulacak olan ve 6 ile hitap edecek Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı binası yapılması için Küçük Melen Köprüsü mevkiinde bulunan eski şeker pancarı deposu arazisinin olduğu alanda 10 bin metrekarelik alanın ön tahsisi yapıldığı gündeme geldi.  

Ne işe yarayacak?

Adli Tıp Kurumu Adli olayların çözülmesinde çok önemli bir işleve sahip. Örnek vermek gerekirse, adli bir olay sonucu hayatını kaybeden bir kişinin cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderiliyor. İstanbul'daki yoğunluk nedeniyle kesin ve ayrıntılı sonuçların gelmesi 3 ayı bulabiliyor.