Düzce Adliye Sarayı, yarından itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlıyor. Basın Mensuplarını modern Adliye Sarayı’nı gezdirerek bilgi veren Başsavcı Ekrem Yiğit, yeni binanın Düzce’nin elli yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Yiğit, basın mensuplarına Adliye Sarayının son halini gezdirdi.

 

2006 temmuzunda ihale edilen ve aynı yılın aralık ayının başında fora kazıkları çakılarak inşaatına başlanan Düzce Adliye Sarayı 4 bin metrekarenin üzerinde bir alana sahip. Çevre düzenlemesi alanları hesap edildiğinde bu alan 17 Bin metrekareye ulaşıyor.

 

 Binada her biri  fonksiyonel özellikleri ve ferahlığı ile göz kamaştıran 20 duruşma salonu var.  Hakim, savcı ve idarecilerin odaları, il ve ilçe secim birimleri de bulunan binada otopark, konferans salonu, kütüphane, postane ve Kafeterya  gibi bölümler de unutulmamış.

 

Compax arşivleme sistemleri, girişlerde X Ray güvenlik, binanın her tarafını izleme imkanı veren kapalı devre kamera sistemi gibi yenilikler binayı alışılmış Adliye binalarına örnek bir pozisyona getiriyor. Koridorlar ve odalar, bazıları röprodüksiyon, bazıları orijinal olmak üzere birbirinden güzel tablolarla süslenmiş. Başsavcı Ekrem Yiğit, binanın bazı eksikleri olduğunu ancak bunların içindeyken de tamamlanabileceğini, telefon, doğalgaz, bilgisayar, su ve benzeri altyapıların tamamının şu an itibarıyla hazır olduğunu söyledi.

 

Başsavcı Ekrem Yiğit tanıtımın ardından yaptığı konuşmada, 7 Haziran 2008 saat 10.00 itibarıyla işi olan Düzcelilerin yeni adliyeye gelmesini isterken, taşınma işlemleri sırasında hizmetin aksamadan verileceğini belirtirken, yeni adliye Binasının Türkiye, Adalet Camiası ve Düzcelilere hayırlı olmasını diledi.

  

Başsavcı Yiğit, 13 Haziran tarihinde yapılacak olan açılışın ise Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in başka bir programı olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini, açılışın tarihinin daha sonra belirleneceğini söyledi.